Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google doet proeven met afspeelsnelheid in mobiele YouTube-app

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2017, 15:16 CategorieAndroid

Google voert regelmatig proeven uit met nieuwe functies voor zijn producten en bepaalt dan aan de hand van de reacties van kleine groepen gebruikers of ze breder uitgerold moeten worden. De YouTube-app vormt geen uitzondering op die regel en vandaag is er een nieuwe functie die getest wordt door Google.

YouTube op mobiel

De YouTube-app op mobiele telefoons krijgt wellicht een heel nieuwe functie. Google lijkt te overwegen om een functie die al op de desktop beschikbaar is, ook naar de mobiele app uit te rollen. Gebruikers kunnen op de desktop zelf bepalen hoe snel YouTube video’s afspeelt. Dat kan dus sneller, maar ook langzamer dan standaard het geval is.

Op dit moment blijkt Google nu ook proeven hiermee uit te voeren voor de mobiele app van YouTube. Door op het hamburgermenu in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken, krijgen gebruikers een menu te zien waarmee ze voor verschillende instellingen kunnen kiezen. Zo kan je een video rapporteren, de beeldkwaliteit instellen, maar dus ook kiezen hoe snel een video afgespeeld moet worden.

Net als bij de desktop-variant kunnen gebruikers een video langzamer dan normaal afspelen: 0,75x, 0,5x en 0,25x. Maar ook is het mogelijk om de snelheid flink te verhogen, naar 1,25x, 1,5x en 2x de normale snelheid. Dat ziet er binnen de app als volgt uit (afbeelding via 9to5Google).

Naar het schijnt heeft Google nog moeilijkheden met de framerate van video’s die sneller worden afgespeeld dan normaal. Sommige mobiele telefoons schijnen dat niet aan te kunnen, waardoor video’s schokkerig afgespeeld worden. Daarom zou het kunnen dat de update in de toekomst niet naar alle smartphones komt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.