Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Android Oreo uit naar Pixel en Nexus-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 15:43 CategorieAndroid

Op 21 augustus presenteerde Google officieel Android Oreo. Nu wordt de achtste versie van het mobiele besturingssysteem uitgerold naar onder meer de Pixel en Pixel XL telefoons. Google is daarmee begonnen met een Over-the-Air (OTA) update. De nieuwe versie van Android komt ook naar de Nexus 6P, Nexus 5X en Nexus Player.

Android Oreo installeren

Als je Android Oreo naar je mobiele apparaat wil brengen, kan je twee dingen doen. Je kan wachten tot de update OTA uitgerold wordt, of zelf de bestanden downloaden. Daarvoor klik je op deze link, waar je op de site van Google terecht komt. De update is op dit moment alleen beschikbaar voor mensen de in bezit zijn van een door Google beheerd apparaat. Het gaat dus om Pixel en Nexus-toestellen.

Voor het installeren van Android Oreo, zal je een achttal stappen moeten volgen, die Google uitgebreid omschreven heeft. De te volgen stappen staan ook omschreven op de link waar je de OTA-bestanden vandaan kan halen.

Wat brengt Android Oreo ons?

Android Oreo is op 21 augustus door Google gepresenteerd. De nieuwe versie van Android legt op drie zaken nadruk: verbeterde accuduur, verbeterde veiligheid en nieuwe functies.

Wat de veiligheid betreft, verandert Google de hele werking van Android. Voortaan kunnen fabrikanten wel een skin over het systeem leggen, maar die niet integreren met Android Oreo. Op die manier wordt het veiliger, want het geeft Google meer controle om updates uit te rollen.

Verder zal Google gebruikers meer controle geven over de manier waarop apps hun apparaat gebruiken. Je kan straks precies zien welke applicaties veel van je accu vragen. En Google beperkt de hoeveelheid data die apps kunnen gebruiken terwijl je apparaat sluimert, om zo te voorkomen dat er constant data verstuurd en ontvangen wordt.

Tot slot komen er nieuwe functies. Zo zullen gebruikers een duidelijker notificatieoverzicht krijgen, worden formulieren indien mogelijk automatisch ingevuld en passen icoontjes zich aan op het scherm van je apparaat. Ook is er extra ondersteuning voor meerde schermen, dus wordt het wisselen tussen bijvoorbeeld een Chromebook en een Android-apparaat makkelijker.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.