Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles adblocker is al live in vroege versies van Google Chrome

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 8:53 CategorieApplicaties

Google werkt aan een adblocker voor Google Chrome. Die functie is nu opgedoken in vroege versies van de populaire browser voor mobiele apparaten. Wanneer de feature wordt uitgerold naar de stabiele versie, is nu nog niet bekend.

Adblocker voor Google Chrome onderweg

Eerder dit jaar kwam in het nieuws dat Google aan een adblocker werkt voor Google Chrome. Met zo’n blocker is het mogelijk advertenties te weren van pagina’s, waardoor je ze niet ziet. Websites laden sneller en bedrijven krijgen zo niet de kans je te volgen. De stabiele versie van Chrome krijgt de blocker ergens in 2018, maar wanneer precies is nog niet bekendgemaakt. Wel is de feature inmiddels opgedoken in de minder stabiele versies van de mobiele browser, namelijk Chrome Canary en Dev op Android.

Het is vreemd dat Google, een bedrijf dat groot geworden is dankzij advertentie-inkomsten, nu werkt aan een adblocker. Maar niet alle advertenties zullen straks geblokkeerd worden. Alleen de reclame die gebruikers het meeste lastig valt, zoals bijvoorbeeld banners die een compleet scherm kunnen overnemen. Minder vervelende reclames blijven bestaan. Welke reclames vervelend zijn en welke niet, bepaalt straks de Coalition for Better Ads, waar onder meer Google lid van is. Het is afwachten hoe dit straks allemaal gaat uitpakken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.