Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 10 deels onthuld op nieuwe promofoto

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2017, 15:44 CategorieAndroid

De onthulling van de Huawei Mate 10, het volgende vlaggenschip van het Chinese bedrijf, ligt nog enkele maanden in de toekomst, maar de eerste onthullingen vinden al plaats. Huawei plaatste op Twitter een foto die laat zien dat het volgende vlaggenschip (net als zijn voorgangers) een dubbele camera krijgt.

Huawei Mate 10: wat we al weten

De Huawei Mate 10 is een telefoon waar steeds meer over bekend is. Afgezien van onderstaande blik op de telefoon, kregen we de afgelopen maanden al een aantal details te horen. Een deel daarvan is uiteraard niet bevestigd door het Chinese bedrijf, maar we kunnen er wel van uitgaan dat het om waarschijnlijk correcte geruchten gaan.

Zoals onderstaand beeld al laat zien, wordt het een behoorlijk grote telefoon. Volgens de verhalen beschikt deze over een 6-inch display, met resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. De smartphone krijgt een aspect ratio van 18:9 en wordt dus twee keer zo lang als hij breed is. Dat gigantische scherm verklaart ook waarom de telefoon op onderstaande promofoto zo uitsteekt ten opzichte van de rest.

Huawei Mate 10: de specificaties

Afgezien van informatie over het scherm zijn er ook wat andere zaken gelekt. Het apparaat krijgt naar het schijnt een Kirin 970 processor, die door het bedrijf zelf ontwikkeld is. De Huawei-processor kan, als we de verhalen mogen geloven, prima concurreren met bijvoorbeeld de Qualcomm Snapdragon 835. Die tref je nu aan in veel toptelefoons.

De Kirin-processor beschikt volgens de geruchten over zes gigabyte aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. De telefoon heeft verder een 4.000 mAh accu en beschikt over een USB-C ingang, evenals een 3,5 mm ingang voor audio. De telefoon zou tot slot een vingerafdrukscanner hebben, die op de achterkant geplaatst wordt.

De Huawei mate 10 zou zo’n 1.000 dollar gaan kosten. Op 16 oktober wordt het toestel onthuld.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.