Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram test functie waarmee een-op-een live streamen mogelijk wordt

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 16:42 CategorieApplicaties

Het live uitzenden van video’s vanaf je smartphone of tablet kennen we natuurlijk allemaal. Dit is onder andere mogelijk met YouTube en Facebook. Nu is Instagram van plan om deze functie op een unieke manier aan de app toe te voegen. Het wordt namelijk mogelijk om via Instagram een-op-een live video’s te delen.

Testfase live streamen via Instagram

Instagram meldt dat deze nieuwe functie momenteel alleen voor enkele gebruikers beschikbaar is.

The feature will roll out as a trial to a randomly selected group of people today, and will test for the next few months before officially rolling out.

Aldus een woordvoerder van Instagram. De live videofunctie is te gebruiken tussen twee personen. Er kan dus maar één iemand tegelijk meekijken. Wel kun je tijdens het streamen overschakelen naar andere gebruikers. Je kunt maximaal één uur aan video opnemen. Na het live streamen kun je ervoor kiezen om de video toe te voegen aan Instagram Stories, zodat andere vrienden de video ook nog 24 uur lang kunnen bekijken.

Hoe werkt het?

Ben jij een van de gelukkigen die deze functie nu al uit kan proberen? Dan zul je links onderaan, naast het camera icoontje een new ‘faces’ icoon zien. Klik op dit icoontje, selecteer een contact en je kunt beginnen met streamen. Naast de een-op-een videostream functie wordt er nog een functie getest. Zo kunnen de geselecteerde gebruikers op een nieuwe manier photo’s en video’s delen met vrienden. Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe functies precies gebruikt kunnen worden door het grote publiek.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.