Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 11 krijgt snelle optie waarmee Touch ID tijdelijk wordt uitgeschakeld

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 10:15 CategorieiPad

Apple bouwt een snelle functie in iOS 11 waarmee gebruikers razendsnel de Touch ID-mogelijkheid tijdelijk kunnen uitschakelen. Gebruikers hoeven hiervoor straks slechts vijf keer op de thuisknop te drukken, waarna de speciale optie in beeld verschijnt.

Touch ID snel uitschakelen met iOS 11

Apple maakt het gemakkelijker om Touch ID tijdelijk uit te schakelen binnen iOS 11. Wanneer gebruikers straks vijf keer op de thuisknop tappen, dan komt er een speciale modus in beeld die het alarmnummer kan bellen. Het nummer wordt niet meteen gebeld, maar die optie verschijnt wel in beeld, evenals de optie die de beveiligingsmethode tijdelijk kan uitschakelen totdat de gebruiker de pincode invoert. De functie is nu te vinden in de publieke bèta van iOS 11 en is gevonden door de altijd vindingrijke mensen van Twitter.

Smartphones ontgrendelen met je vingerafdruk is ontzettend handig en snel, maar het is ook een onderwerp van discussie, vooral in de Verenigde Staten. Daar heeft een politie-eenheid zelfs een keer de vingerafdruk van een verdachte uit de 3D-printer laten rollen om een smartphone te ontgrendelen. Ook is de kans aanwezig dat mensen hun smartphones moeten afgeven bij grenscontroles. Een snelle methode om ervoor te zorgen dat ze je niet kunnen dwingen je telefoon te ontgrendelen via je vinger, is dus in een aantal situaties welkom.

Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheden die straks ontstaan wanneer je je iPhone kunt ontgrendelen via gezichtsherkenning. Die functie wordt naar verluidt toegevoegd aan de iPhone 8. Laten we hopen dat het uitzetten van Touch ID ook meteen de gezichtsherkenning uitzet, zodat je er straks alleen nog maar in kunt wanneer je je pincode invoert — die alleen jij weet.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.