Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-distributiecijfers: iOS 10 staat op 87 procent van iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 12:09 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste distributiecijfers van iOS bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat 87 procent van de iOS-apparaten op iOS 10 draait. Verrassend genoeg is er nog een groep van drie procent die een iOS-versie ouder dan iOS 9 hebben.

iOS 10 staat op 87 procent van iOS-apparaten

Apple heeft op dinsdag de nieuwste distributiecijfers van iOS bekendgemaakt. Deze cijfers zijn te vinden op de ondersteuningspagina van ontwikkelaars en geeft app-ontwikkelaars een beeld van wat ze mogen verwachten van het mobiele platform. Nieuwe versies van iOS worden over het algemeen breed uitgerold en door het gros van de gebruikers gedownload, waar developers dus precies weten welke iOS-versies ze tenminste moeten ondersteunen. Voor nu is dat natuurlijk iOS 10, dat op 87 procent van alle iOS-apparaten staat.

Tien procent van alle iOS-apparaten draait nog altijd op iOS 9, terwijl de rest, de overige drie procent, het met een nog oudere versie doet. Welke versie dat is, maakt Apple niet bekend. Wel is duidelijk dat je als ontwikkelaar er dus goed aan doet om iOS 9, maar vooral iOS 10 te ondersteunen. En natuurlijk iOS 11, dat mogelijk volgende maand wordt aangekondigd en gelanceerd. Die versie van het besturingssysteem neemt een hoop veranderingen met zich mee, maar lijkt niet ontzettend veel aan te passen aan de voorkant.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.