Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 8 krijgt een iPad-achtige dock en geen thuisknop’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2017, 16:36 CategorieiPhone

Er zijn wederom geruchten verschenen over de iPhone 8, die waarschijnlijk over een week of twee wordt aangekondigd door Apple. De mogelijk randloze smartphone zou geen thuisknop krijgen, maar wel een soortgelijke dock die we ook op de iPad tegenkomen.

‘iPhone 8 met iPad-achtig dock’

Bloomberg heeft nieuwe details in handen gekregen over de aankomende iPhone 8, het zo goed als randloze toestel van Apple dat mogelijk op 12 september wordt aangekondigd. Dat de nieuwe iPhone geen thuisknop krijgt, lijkt inmiddels zeker. Maar hoe gaat Apple dat gemis opvangen? Waarschijnlijk met een dunne balk aan de onderkant van het scherm. Door die balk omhoog te schuiven, zouden gebruikers op het vergrendelde scherm in staat zijn het toestel te ontgrendelen — dat dan in plaats van die standaard schuifbalk.

Wanneer je een app open hebt staan en je schuift de balk omhoog, dan komt er een multitaskingmenu te voorschijn, net zoals dat nu op de iPad gebeurt met iOS 11. Het ziet er dus naar uit dat de iPhone 8 diezelfde dock-ervaring zal gaan krijgen (waarschijnlijk is dat mogelijk vanwege het grotere scherm). Wanneer de smalle balk aan de onderkant helemaal omhoog geveegd wordt, dan zal de gebruiker teruggestuurd worden naar het thuisscherm. Verder zal het multitasken iets anders werken op de geheel nieuwe iPhone.

In plaats van een serie overlappende kaarten, krijgen gebruikers kaarten naast elkaar te zien. Die kaarten staan dan naast elkaar; je zou er horizontaal door kunnen scrollen (vergelijkbaar met hoe iOS 7 dat deed). Zie de tweet hieronder voor een voorbeeld.

Verder zal de iPhone 8 mogelijk ook andere designelementen van de iPad overnemen. De iconen aan de onderkant van het scherm zullen op een dock komen te staan die niet tot de randen van het scherm loopt. Verder blijft de indeling van het thuisscherm, met zes rijen aan apps per pagina, hetzelfde. Het scherm zelf zal aan de zijkanten en de onderkant tot de rand doorlopen, maar aan de bovenkant genoeg ruimte krijgen voor zaken als een frontcamera en de speaker voor het bellen. Apple zal die aspecten niet helemaal gaan verbergen.

De statusbalk zal in tweeën worden opgedeeld, zoals we al eerder hebben gezien. In het midden zullen dan de camera en de speaker zitten. Rechts tref je dingen als je verbinding en accuduur aan, terwijl je links waarschijnlijk de klok ziet zitten. Zie de onderstaande twee voor een voorbeeld. Dit zijn geen officiële afbeeldingen, maar conceptafbeeldingen gemaakt door populaire ontwikkelaars.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.