Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo presenteert eerste phablet zonder eigen user interface: de K8 Note

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 23:24 CategorieAndroid

Slechts enkele dagen nadat Lenovo aankondigde dat er afscheid zou worden genomen van een eigen user interface, is de eerste phablet gepresenteerd waar alleen maar Android 7.1 en verder niets anders op staat: de K8 Note.

De K8 Note is een phablet met een schermdiameter van 5,5 inch. Het toestel is eigenlijk niet zo heel bijzonder, maar de keuze voor de afwezigheid van eigen software van Lenovo wel. Vrijwel alle Androidfabrikanten willen zich niet alleen onderscheiden in de hardware, maar ook een stempel drukken op de software. Door er bijvoorbeeld een eigen software-schil omheen te bouwen, of door veel bloatware op het toestel te zetten.

Lenovo doet dit dus niet langer. De K8 Note draait op zogeheten ‘vanilla Android’. Alleen maar het mobiele besturingssysteem zoals dat door Google aan fabrikanten wordt geleverd. Voordeel hiervan is – maar dat moet nog blijken – dat het eenvoudiger wordt om de K8 Note te updaten naar nieuwe Androidversies. Er hoeft immers geen software-schil meer te worden aangepast.

Wat de K8 Note betreft, het toestel valt in de midrange-categorie en heeft twee camera’s op de achterzijde. De ene heeft een 13-megapixelsensor, de ander moet het doen met 5 megapixel. Lenovo heeft er ook twee led-flitsers naast geplaatst. Op de voorkant prijkt een 13-megapixel selfiecamera.

Andere specificaties laten zien dat het 5,5-inch scherm een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. De K8 Note wordt aangedreven door een tienkernige Helio X23-processor. Er zit tot 4GB ram in, tot 64GB oplslaggeheugen en er is een micro sd-sleuf om dit uit te breiden.

Voorts komen we in het rijtje specs een 4000 mAh batterij tegen, twee simkaartsleuven en een speciale knop – de ‘music key’ – die geprogrammeerd kan worden om elke app van keuze te starten.

Het toestel is net in India op de markt gebracht voor een kleine 200 euro. Of en wanneer deze phablet naar Nederland komt, blijft nog afwachten.

  • Delen:
Lenovo Yoga 520 (14 inch)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.