Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Yoga 920 is convertible in drie smaken

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 22:50 CategorieWindows

Lenovo heeft op IFA 2017 een nieuwe convertible Windows-tablet aangekondigd. De Yoga 920 wordt een tablet waar je vanaf een afstand tegen kunt roepen. Cortana, de spraakassistent van Microsoft, voert de geschreeuwde bevelen dan uit. Lange afstandsmicrofoons in de tablet maken dit mogelijk. De tablet verschijnt in drie uitvoeringen.

Lange-afstandsmicrofoons

De laptop/tablet niet meer zomaar een convertible waar je op kunt werken en spelen, maar is het een volwaardig onderdeel van een smart home geworden. De Lenovo Yoga 920 is vandaag in Berlijn op de IFA geshowd. Het apparaat kan op afstand met zijn bijzonder gevoelige microfoons gesproken afspraken in de agenda zetten, een geroepen notitie opnemen of een ander bevel uitvoeren waarmee de smart home wordt aangestuurd. Op meters afstand van de convertible.

Active Pen 2

De convertible kan ook via een pen worden bediend. De Lenovo Yoga 920 ondersteunt de niet meegeleverde Active Pen 2. Een pen werd door zijn voorganger, de Yoga 910, nog niet ondersteund. Bij de opvolger dus wel, en het werkt volgens Lenovo ook erg snel. De nieuwe pen zou gevoeliger zijn dan de eerste, en er zou bij het tekenen en schrijven op het tabletscherm geen ‘lag’ (vertraging) optreden.

Kaby Lake-processor

De Yoga 920 loopt op een achtste-generatie quadcore Intel Core i7-processor, een vernieuwde Kaby Lake. Erbij zit 16GB ram en een SSD van 1 terabyte. Twee thunderbolt 3-poorten, een vingerafdruklezer en een 13,9-inch 4K-aanraakscherm worden ook vermeld bij het rijtje hardwarespecs van deze in een metalen jas gehulde convertible. Het toetsenbord kan in verschillende standen 360 graden rondom het scherm worden gepositioneerd, ook achter het scherm, voor tabletmodus. Wat de tablet nog niet heeft, is de gezichtsherkenning Windows Hello.

Star Wars-editie

De Yoga 920 komt in drie smaken. De ‘gewone’ variant van de convertible gaat vanaf half november in de verkoop voor 1899 euro. Er is ook nog een Yoga 920 Vibes, met visuele trillingen, die honderd euro minder kost. En tot slot komt er een Yoga 920 Star Wars special edition, die net zo duur is als de gewone Yoga: 1.899 euro.

  • Delen:
Lenovo Yoga 920 (13 inch)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.