Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG bevestigt oled-display voor nieuwe V30 smartphone

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 10:17 CategorieAndroid

LG houdt de gemoederen flink bezig de laatste weken, onder meer met geruchten over de nog onaangekondigde V30 smartphone. Hoewel de Koreaanse fabrikant zelden op geruchten reageert laat het bedrijf nu toch wat weten. LG bevestigt namelijk dat zijn volgende vlaggenschip smartphone, wat waarschijnlijk de V30 is, over een oled-display met een formaat van 6-inch zal beschikken.

LG beschrijft het scherm als een FullVision display, wat betekent dat het scherm met een 18:9 beeldverhouding komt en over zeer slanke randen beschikt, zoals we kennen van de reeds aangekondigde LG G6. Het scherm moet 109 procent van het DCI-P3 kleurbereik kunnen weergeven en HDR10 ondersteunen. Ook is het scherm volgens LG geoptimaliseerd voor VR-weergave.

De verwachting is dat de V30 kleiner is dan zijn voorganger, de V20. Hoewel het scherm met een formaat van 6-inch groter is, heeft LG de randen onder en boven het scherm met 20 procent en 50 procent weten te verkleinen. Ook is het logo van de fabrikant naar de achterzijde van de smartphone verschoven. Mogelijk is het scherm door het gebruik van plastic deze keer ook ietwat gebogen.

Een uniek onderdeel aan de LG V-serie is dat tweede scherm boven het grote scherm. Daar treffen gebruikers notificaties en handige snelkoppelingen aan, waardoor je een hoop dingen sneller voor elkaar kunt krijgen. Gisteren verscheen het gerucht dat LG voornemens is het tweede scherm op de onaangekondigde LG V30 in te ruilen voor iets wat een ‘zwevende balk’ wordt genoemd.

LG presenteert de V30 waarschijnlijk eind deze maand, tijdens een persconferentie op IFA 2017 in Berlijn.

  • Delen:
LG V30
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.