Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG V30 officieel aangekondigd tijdens IFA: dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 12:03 CategorieAndroid

LG heeft tijdens een presentatie tijdens de persdagen van IFA 2017 officieel haar nieuwe vlaggenschip onthuld: de LG V30. Zo beschikt de V30 over een FullVision oled-display met een slank design, een f/1.6 diafragmacamera en een Crystal Clear-lens in de dubbele camera.

Dit is de LG V30

Tijdens haar perspresentatie op IFA 2017 heeft LG de LG V30 onthuld. Het toestel is uitgerust met een FullVision oled-display en is verpakt in een lichte behuizing. Het scherm is 6-inch groot, maar toch is het apparaat acht millimeter korter en drie millimeter smaller dan zijn voorganger. Met een dikte van 7,3 millimeter en een gewicht van 158 gram is de V30 een ontzettend lichte smartphone in haar categorie. Het geharde Gorilla Glass 5, dat zowel de voor- en vrijwel platte achterkant bedekt, is helemaal rond de rand gebogen.

Het scherm beschikt over een QHD+-resolutie (2880 x 1440). Onder de motorkap treffen we de Qualcomm Snapdragon 835 aan. Hiermee wordt Daydream – Google’s platform voor mobiele VR – ondersteund op de LG V30. De dubbele camera aan de achterkant heeft een diafragma. Daarnaast is de camera uitgerust met een Crystal Clear glazen lens, die zorgt voor extra heldere en kleurrijke beelden. De V30 is ook uitgerust met een tweede dertien megapixel-groothoeklens met minimale randvervorming.

Onderweg video’s monteren

Die camera heeft onder meer de Cine Modus. Met deze nieuwe modus kunnen gebruikers video’s monteren, aanpassen en verbeteren door er cinematografische filters overheen te plaatsen die passen bij verschillende filmgenres. Zo biedt Cine Effect 15 verschillende effecten om video’s een speciaal filmachtig gevoel te geven. De keuze bestaat onder andere uit filters voor romantische comedy, een thriller of een klassieke film. Een andere nieuwe functie is Point Zoom, waarmee je gemakkelijk op een object inzoomt door erop te tappen.

LG heeft de V30 uitgerust met een Hi-Fi Quad DAC, waarbij de audio-tuning gedaan is door B&O Play. Daarnaast komt de V30 met een headset van B&O Play in de verpakking om de audio-ervaring compleet te maken. De V30 is de eerste smartphone wereldwijd die MQA (Master Quality Authenticated)-technologie ondersteunt. Daardoor zijn audiobestanden met een hoge resolutie gemakkelijk te streamen. Ook de opnamefunctie van de V30 is verbeterd; de receiver werkt ook als microfoon om zoveel mogelijk geluiden op te vangen.

Geen tweede scherm meer

Het tweede scherm van de V10 en V20 is bij de LG V30 vervangen voor een nieuw Always-on Display (AOD) en de eerdergenoemde Floating Bar. Wanneer het scherm uitgeschakeld is, vervangt het AOD het tweede scherm door shortcuts te bieden naar Quick Tools en de muziekspeler, zonder dat het scherm aangezet hoeft te worden. De semi-transparante Floating Bar zorgt voor snelle toegang tot wel vijf veelgebruikte functies en kan, indien gewenst, uit het FullVision display worden gesleept.

Ook is de V30 voorzien van Google Assistant. Zeg bijvoorbeeld: “Ok Google, take a wide angle selfie”, en de selfie-camera aan de voorkant wordt geopend, direct met de juiste wide angle-instelling. Link je Google Assistant met de V30 en Google Home, dan kun je ook eenvoudig een wasje draaien door enkel de V30 een opdracht te geven: “Ok Google, talk to LG to wash my clothes.” Met vier verschillende opties kun je de V30 ontgrendelen: gezichts- of stemherkenning, vingerafdruklezer en Knock Code.

Snel opladen

De V30 is voorzien van een heat pipe en een koelblok om warmte snel weg te voeren. Ook kan het toestel zonder zorgen in allerlei situaties gebruikt worden, omdat die water- en stofdicht is (IP68). Stof komt er niet in en de V30 kan tot dertig minuten op anderhalve meter onder water doorbrengen. Met Quick Charge 3.0 kan de accu van de V30 van nul tot vijftig procent opgeladen worden in dertig minuten. Ook kan de smartphone draadloos opgeladen worden. Hieronder hebben we de technische specificaties verzameld.

 • Chipset: Qualcomm®Snapdragon™ 835 Mobile Platform
 • Display: 6.0-inch 18:9 QuadHD+ OLED FullVision Display (2880 x 1440 / 538ppi)
 • Geheugen: V30: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB) V30+: 4GB LPDDR4x RAM / 128GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2TB)
 • Camera:
  • Dubbele achter: 16MP Standard Angle (F1.6 / 71°) / 13MP Wide Angle (F1.9/ 120°)
  • Voor: 5MP Wide Angle (F2.2 / 90°)
 • Batterij: 3,300mAh OS: Android 7.1.2 Nougat
 • Afmetingen: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
 • Gewicht: 158gram Netwerk: LTE-A 4 Band CA
 • Connectivity: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatible)
 • Kleuren: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue / Lavender Violet
 • Overige kenmerken: IP68 water- en stofdicht / MIL-STD 810G Compliant / Crystal Clear lens / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Daydream / Google Assistant / UX 6.0+ / Voice Recognition / Face Recognition / Fingerprint Sensor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / Wireless Charging

Prijs en beschikbaarheid LG V30

De V30 zal in Zuid-Korea op 21 september op de markt komen. In Nederland zal de introductie van dit toestel in Q4 van dit jaar zijn. De V30 wordt in vier verschillende kleuren gevoerd: Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue en Lavender Violet. De prijs is nog niet bekend, maar de marketingmanager voor de Benelux vertelde aan Tablets Magazine dat de prijs in elk geval onder de prijs van de Samsung Galaxy Note 8 komt te liggen. De LG V30+ met 128 GB geheugen zal in beperkte markten beschikbaar zijn en vooralsnog niet in de Benelux.

 • Delen:
LG V30
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.