Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lijkt met Touch Cover voor iPad te komen

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 10:20 CategorieAccessoires

Microsoft lijkt te werken aan een Touch Cover voor de Apple iPad. De softwaregigant heeft op een downloadpagina voor documentatie gerelateerd aan lithium-batterijen per ongeluk informatie geplaatst. Daar wordt nu gerefereerd naar een “iPad Touch Cover (Model 1719)”. De documenten stammen al uit april, dus het is de vraag wanneer en of Microsoft het toetsenbord mogelijk zou presenteren.

Microsoft Touch Cover

De referentie naar de Touch Cover werd ontdekt door WinFuture, op een lijst met apparaten die voorzien zijn van een lithium-batterij. Daar staan ook de HoloLens en Surface tablets op, dus dat er een iPad toetsenbord op te vinden valt is op z’n minst een interessante ontdekking.

WinFuture stelt dat het op de lijst vond dat er een lithium-ion batterij in zit met een accu met 0,81 Wh per cel. Dat wijst erop dat het gaat om een toetsenbord dat via Bluetooth verbinding maakt met de iPad. Dat Microsoft het de Touch Cover genoemd heeft, wijst ernaar dat de iPad cover qua design zal lijken op de oude Surface Touch Cover, die slechts drie millimeter dik is en drukgevoelige technologie gebruikt.

Het document is al sinds april te vinden op de site van Microsoft. Dat het bedrijf het toetsenbord nog niet gepresenteerd heeft, kan erop wijzen dat het product nog niet klaar is voor de markt. Tegelijkertijd is het mogelijk dat het toetsenbord er zelfs helemaal niet komt. In het verleden heeft Microsoft al eens een universeel toetsenbord uitgebracht dat ook werkte op de iPad, dus dat laatste lijkt ons niet waarschijnlijk.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.