Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle modellen van de Asus Zenfone 3 en Zenfone 4 krijgen Android O-update

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2017, 9:42 CategorieAndroid

Asus heeft laten weten dat alle modellen van zowel de Asus Zenfone 3 als de Zenfone 4 de update naar Android O gaan krijgen. Dat heeft de fabrikant laten weten tijdens de presentatie van alle verschillende varianten van het laatstgenoemde toestel.

Android O voor de Asus Zenfone 3 en Zenfone 4

Hoewel Asus er niet om bekend staat haar Android-apparaten van veel of recente updates te voorzien (de Asus ZenWatch 2 en 3 hebben best laat Android Wear 2.0 ontvangen bijvoorbeeld), heeft het bedrijf tijdens het evenement waar de Asus Zenfone 4-modellen zijn onthuld laten weten dat alle varianten van de Asus Zenfone 3 en Zenfone 4 uiteindelijk de update gaan krijgen naar Android 8.0. Bovenop Android O zal Asus zelf nog een softwareschil gaan bouwen, die we kennen als ZenUI. Dit wordt dan de vierde versie van die software.

ZenUI 4.0 doet aanvankelijk al één ding goed: het aantal vooraf geïnstalleerde applicaties zal worden teruggebracht van 35 stuks (!) naar slechts 13. Of dat er nog 13 te veel zijn, wachten we nog even af. Verder zal het vernieuwde ZenUI wederom wat lichter worden dan haar voorganger, die al behoorlijk licht is. Dat is overigens ook een trend in Android-land: fabrikanten brengen nog wel hun eigen softwareschil uit, maar die worden steeds minder zwaar en bloated. De update verschijnt in de tweede helft van 2018.

  • Delen:
Asus Zenfone Zoom S
Asus Zenfone Zoom S
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.