Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Omzet van Apple groeit dankzij de goedkopere iPads

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2017, 10:06 CategorieApple

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers naar buiten gebracht. De omzet is gegroeid, dankzij het assortiment aan goedkopere iPads. De verkopen van die iPads is overigens ook voor het eerst sinds lange tijd toegenomen.

De Apple iPad doet het wederom goed

Apple slaagt er al jaren in een mooie omzet te genereren. Maar in het tweede kwartaal van dit jaar kwam die groei tot stilstand. Het bedrijf heeft dinsdagavond Nederlandse tijd de cijfers voor het derde kwartaal vrijgegeven en daaruit blijkt dat er nieuw momentum is, waardoor er sprake is van een omzetgroei. In vergelijking met een jaar geleden heeft de fabrikant van populaire consumentenelektronicaproducten, zoals de iPhone, iPad, iPod, Apple Watch en Apple TV, een omzetgroei van zes procent behaald. De winst steeg met twaalf procent.

De iPad heeft Apple daarin flink geholpen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, steeg de verkoop van de tablets met vijftien procent. De omzet bleef achter met twee procent, maar dat is niet vreemd. De laatste maanden zette het bedrijf vooral in op het aanbieden van goedkopere iPads. De nieuwe modellen van de iPad Pro deden het, in vergelijking met die goedkopere iPads, beduidend minder goed. Het heeft jaren geduurd voordat de verkopen van de iPad uit de slop waren, maar voor het afgelopen kwartaal is dat dus gelukt.

In totaal heeft de fabrikant een omzet behaald van ruim 45 miljard dollar. Dat resulteerde in bijna negen miljard dollar winst.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.