Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ondergewaardeerde platformer Ristar nu onderdeel van Sega Forever

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2017, 10:35 CategorieGaming

De platformer Ristar wordt door veel mensen uit de jaren negentig gezien als de beste van dat tijdperk en is nu onderdeel van Sega Forever. Deze game heeft niet veel mensen bereikt, maar wordt wel gezien als een ondergewaardeerd meesterwerk.

Speel Ristar nu via Sega Forever

Toen Ristar voor het eerst verscheen in 1995, was het een nieuwe game van het Sonic Team (de studio achter Sonic the Hedgehog). De game heeft niet heel veel mensen weten te bereiken. Maar de mensen die het spel gespeeld hebben, zijn van haar waarde overtuigd en zien het spel dan ook als een ondergewaardeerd meesterwerk — één van de, zo niet dé, beste platformer uit de jaren negentig. In de game bestuur je een stervormig poppetje dat zijn armen kan uitstreken, in acht verschillende kanten. Dat is de basis van de gameplay.

Een dergelijke besturing werkt prima met een controller (zeker zo’n ouderwetse en stevige Sega-controller), maar op touchscreen werkt dit helaas minder goed. De besturing vereist een bepaalde precisie, die je helaas niet met een aanraakgevoelig scherm kunt realiseren. Daarnaast is het zo dat er wat lag aanwezig is en dat niet alle fysieke controllers goed worden ondersteund. Dus ergens willen we heel graag melden dat je deze game gespeeld moet hebben, maar doe dat dan op een spelcomputer waar de game goed op draait en te besturen is.

  • Ristar
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.