Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera stopt met vpn-app Opera Max

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2017, 13:08 CategorieApplicaties

Opera heeft vandaag bekend gemaakt dat het stopt met de Opera Max-app. De app werd in 2014 gelanceerd voor Android-gebruikers, die onderweg data wilden besparen. Nu heeft het bedrijf dus besloten ermee te stoppen.

Opera Max: vpn-dienst

De Opera Max-app was een gratis vpn-dienst die erop gericht was om data te comprimeren voordat die naar je apparaat verstuurd werd. Daardoor konden gebruikers flink wat data besparen. Opera verdiende er ook geld mee, want de app bevatte advertenties. Maar in een blogpost laat Opera nu weten ermee te stoppen.

Het bedrijf laat weten die beslissing genomen te hebben omdat het niet past binnen de focus die het op browse-ervaringen heeft liggen. In een blogpost schrijft Opera het volgende:

Opera has now decided to discontinue Opera Max. The product had a substantially different value proposition than our browser products, and represented a different focus for Opera. We, therefore, focus on our browsers and other upcoming services.

Natuurlijk heeft een app die erop gericht is om mobiel datagebruik omlaag te brengen ook weinig zin meer in deze tijd van onbeperkte databundels. Steeds meer providers bieden die bundels immers aan en dan maakt het niet meer uit hoeveel data je verbruikt.

Einde voor Opera Max

Mensen die de app op dit moment op hun apparaat geïnstalleerd hebben staan, hoeven in de toekomst geen nieuwe updates meer te verwachten. Wel kunnen ze de app tot nader order blijven gebruiken. Pas als Opera besluit de stekker er helemaal uit te trekken, en de servers die op dit moment draaien ter ondersteuning van Opera Max uitzet, zal de app helemaal ophouden te bestaan.

Wanneer dat het geval zal zijn is niet bekend. Wel weten we dat er geen nieuwe gebruikers bij kunnen komen, de app is namelijk per direct uit de Google Play Store verwijderd.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

  1. Alex
    27 september, 2017 om 22:36

    Heb Opera max nooit gebruikt maar wat vinden jullie van deze gratis vpn https://gratisnieuwsgroepen.nl/gratis-vpn-nadelen/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.