Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Persoonlijke assistent Facebook Messenger wordt straks veel slimmer

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2017, 9:50 CategorieApplicaties

Facebook heeft een startup voor kunstmatige intelligentie overgenomen, die de persoonlijke assistent in Facebook Messenger kan verbeteren. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt tijdens de onthulling van dit nieuws.

Facebook Messenger krijgt een betere assistent

Facebook heeft een startup voor kunstmatige intelligentie overgenomen. Het bedrijf heet Ozlo en is gesitueerd in Palo Alto, in Californië. De overname moet ervoor zorgen dat de persoonlijke assistent binnen Facebook Messenger wordt verbeterd, schrijft Recode. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht, dus we weten niet wat Facebook voor de A.I. betaald heeft.

They’re just going to be working with [Messenger] to continue their work with artificial intelligence and machine learning.

Ozlo concentreert zich met name op de context van tekst en kan derhalve lastige vragen beantwoorden. Zo kan de A.I. vragen beantwoorden over restaurants en of daar plaats is voor een grote groep mensen, staat op de website van de startup. Het team van Ozlo bestaat uit dertig mensen. Een groot deel daarvan gaat naar het kantoor van Facebook; onduidelijk is of alle technologie van het bedrijf uiteindelijk in Facebook Messenger zal belanden. In een statement heeft Ozlo het volgende gezegd over de overname.

Now, we’re ready to take the next step in our journey with Messenger. By joining a team that shares our values and our vision, we will be able to continue to work on building experiences powered by artificial intelligence and machine learning. There’s a lot more for us to explore ahead and we’re excited to bring our technology to the Messenger community.

M, zoals de digitale assistant van Messenger wordt genoemd, is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.