Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm onthult zeer nauwkeurige dieptecamera voor Android

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2017, 14:59 CategorieAndroid

Qualcomm heeft een dieptecamera voor Android-telefoons ontwikkeld. Het gaat om drie nieuwe cameramodules die binnen het Spectra Module Program geproduceerd worden en door fabrikanten van smartphones gekocht kunnen worden. Het gaat om een irisscanner en twee soorten dieptesensoren.

Nieuwe camera’s Qualcomm

Van de nieuwe camera’s is eigenlijk vooral een van die dieptesensoren echt interessant. Die zijn in twee opties beschikbaar; een passieve en een actieve dieptesensor. Die laatste is bovenal geschikt voor augmented reality en werkt op een interessante manier. Op de site Engadget lezen we dat de camera onder meer gebruik maakt van een infraroodlicht en een infraroodcamera. Dat licht is een bepaald patroon en de camera zoekt daarnaar. Door uit te rekenen hoe dat patroon zich uitvouwt over een object, kan het systeem precies uitrekenen hoe ver weg iets zich bevindt en hoe iets zich vervormt.

Om die reden zou de technologie dan ook niet alleen interessant kunnen zijn voor augmented reality, maar lijkt de Qualcomm-camera ook geschikt voor gezichtsherkenning. De camera kan immers door dat patroon te zoeken precies uitreken hoe iemands gezicht er uitziet. In totaal worden er tot 10.000 dieptepunten uitgerekend, die tot 0,125 mm uit elkaar kunnen staan. Het is dus ook behoorlijk precieze technologie.

De passieve dieptesensor doet overigens iets soortgelijks, maar verbruikt meer stroom en is minder precies. Wel werken allebei de dieptesensoren in het donker, doordat ze gebruik maken van infraroodlicht. Tot slot werkt de irisscanner volgens Qualcomm ook als de gebruiker een zonnebril draagt.

Wanneer verschijnen de Qualcomm camera’s?

Het is nog niet bekend wanneer er voor het eerst smartphones uitgebracht zullen worden die voorzien zijn van de camera’s. Volgens Engadget vertelde het bedrijf dat de modules wel op korte termijn uitgebracht worden, wellicht volgend jaar al. Hieronder overigens een foto van de camera in de praktijk. Qualcomm laat hier zien dat iemand piano speelt en dat de software de handen van de pianist precies kan zien.

Foto via Qualcomm.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.