Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung begint met verkoop Galaxy S8 Active in de VS

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2017, 21:20 CategorieAndroid

Samsung is stilletjes begonnen met de verkoop van een nieuwe, interessante superphablet: de Samsung Galaxy S8 Active. Dit is een ruggedized versie van de Galaxy S8 met een 5,8-inch scherm.

Dit is de Galaxy S8 Active

De Galaxy S8 Active is een bijzonder stevig toestel dat tegen water, stof en een flinke stoot kan. Het 5,8-inch scherm is voorzien van Gorilla Glass 5 en dat is bestendig tegen een flinke schok. De behuizing van dit soort toestellen ziet er altijd een beetje uit alsof de telefoon een hoesje heeft ingeslikt, maar bij de Galaxy S8 Active blijven de lelijke hoeken een beetje beperkt: er zijn alleen stevige bumpers zichtbaar.

Bouwvakkerstelefoon

Om dieper op de stevigheid van deze bouwvakkerstelefoon in te gaan: hij kan een half uur anderhalve meter onder water liggen zonder problemen. De telefoon is op 21 punten langs een militaire meetlat gelegd en getest op hoge en lage temperaturen, stof, een val (het scherm overleeft tot anderhalve meter op een vlak oppervlak), hoge en lage druk, en trillingen.

Snapdragon 835

De specs vallen van zo’n ruggedized versie van een superphone nooit tegen. De processor is een Qualcomm Snapdragon 835 met acht kernen, geklokt op 2,35 en 1,9 Ghz. Het werkgeheugen is 4GB, het opslaggeheugen tot 64GB. Dat kan overigens worden uitgebreid tot 256GB met een micro sd-kaart.

Android 7

Android 7 Nougat is het besturingssysteem. Aan de achterkant bevindt zich een 12-megapixelcamera met autofocus en optische beeldstabilisatie (OIS). Deze camera kan tot acht maal digitaal inzoomen en in ultra HD video opnemen. De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixel en is eveneens voorzien van autofocus. Een 4000 mAh batterij houdt het toestel geruime tijd in leven. Die kan draadloos worden opgeladen met een optioneel dock.

Irisscanner

Verder is dit toestel voorzien van een accelerometer, digitaal kompas, vingerafdrukscanner, gps, een gyroscoop, een hartslagmeter, een irisscanner, NFC en een nabijheidssensor.

Nederland

Het zal nu wel niet lang duren voordat het toestel in Nederland verschijnt, maar nog niet meteen. Het toestel wordt in de VS voorlopig exclusief verkocht door AT&T voor 849 dollar, en is verkrijgbaar in twee kleuren: donkerblauw en een soort goud.

  • Delen:
Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.