Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung blijft grootste op de smartphonemarkt, maar Chinese fabrikanten naderen

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2017, 17:27 CategorieAndroid

Een nieuw onderzoek van Strategy Analytics wijst erop dat er in het tweede kwartaal van 2017 wereldwijd in totaal 360 miljoen smartphones verkocht werden. Dat is zes procent meer dan een jaar daarvoor. De grootste op de markt is nog altijd Samsung, dat 22 procent van de markt in handen heeft, gevolgd door Apple en Huawei.

Samsung nummer één

Het Zuid-Koreaanse Samsung is wederom de grootste, en met afstand, want het bedrijf een bijna dubbel zo groot marktaandeel als de nummer twee op de lijst, Apple (11,4%). Samsung verkocht wereldwijd afgelopen kwartaal 79,5 miljoen toestellen, waar dat er een jaar eerder 77,6 miljoen waren. Daarmee zag Samsung zijn verkopen met twee procent groeien en is het helemaal hersteld van het fiasco vorig jaar met de Galaxy Note 7.

Gedacht wordt dat de zeer goed ontvangen Samsung Galaxy S8 daar aan bijgedragen heeft. Maar Samsung heeft deze maand nog een telefoon op stapel staan, de Galaxy Note 8, die voor meer groei zal zorgen de komende weken. Daarmee zal het vermoedelijk de komende tijd de onbetwiste koning blijven.

Apple maar net de nummer twee

De iPhone 8 is komend kwartaal waarschijnlijk een ontzettend populaire smartphone, die veel verkocht zal worden. De kans is zelfs groot dat veel consumenten die een Apple-telefoon willen kopen, wachten op de release hiervan. Om die reden kon het marktaandeel van het bedrijf dan ook afnemen, van 11,8% een jaar geleden naar 11,4% dit kwartaal. In totaal verkocht Apple meer telefoons, namelijk 41 miljoen in totaal (60.000 meer dan een jaar eerder).

Een van de redenen ligt in het feit dat Apple in China niet meer zo populair is. Daar maken andere bedrijven nu ook goede high-end modellen, zoals Huawei. Dat bedrijf had met de high-end P10 en Mate 9 twee successen in handen en doet het daarmee goed. Het marktaandeel van Huawei groeide van 9,4% een jaar eerder naar 10,7% dit jaar. Als het aankomt op de absolute aantallen, waren de resultaten van het bedrijf nog beter en verkocht het 38,4 miljoen toestellen tegenover 32 miljoen een jaar geleden.

Oppo en Xiaomi

De top vijf wordt afgerond door nog twee andere Chineze bedrijven. Het gaat om Oppo en Xiaomi. Oppo was de nummer vier afgelopen kwartaal en zag zijn verkopen flink groeien. Van 18 miljoen toestellen vorig jaar, gingen de verkopen van Oppo naar 29,5 miljoen. Xiaomi deed het ook niet slecht en ging van 14,7 miljoen exemplaren een jaar geleden naar 23,2 miljoen toestellen afgelopen kwartaal.

Hieronder kan je in de tabel de verkoopcijfers per merk zien.

Merk Q2 2017 Q2 2016
Samsung  79,5 miljoen 77,6 miljoen
Apple  41,0 miljoen  40,4 miljoen
Huawei 38,4 miljoen 32,0 miljoen
Oppo 29,5 miljoen 18,0 miljoen
Xiaomi 23,2 miljoen 14,7 miljoen
Anderen  148,8 miljoen 158,8 miljoen
Totaal  360,4 miljoen 341,5 miljoen

En hier het marktaandeel dat elk merk in handen had afgelopen kwartaal en een jaar geleden.

Merk Q2 2017 Q2 2016
Samsung  22,1 procent 22,7 procent
Apple 11,4 procent 11,8 procent
Huawei 10,7 procent 9,4 procent
Oppo 8,2 procent 5,3 procent
Xiaomi 6,4 procent 4,3 procent
Anderen 41,3 procent 46,5 procent

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.