Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 8 krijgt drukgevoelig scherm’

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 21:54 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Samsung van de homeknop onder schermen af wil, en de functie ervan wil vervangen door een drukgevoelig scherm. Net zoals de Apple iPhone 6S en iPhone 7 dat hebben. Dit wordt gemeld door ET News.

Het is nog onduidelijk of de drukgevoeligheid tot het hele scherm wordt uitgebreid. Dan lijkt het erg op de 3D Touch-functie van de iPhone-schermen.

Onscreen homeknop

In het verslag van ET News wordt vermeld dat iets dergelijks al is te vinden in de onscreen homeknop die onder het scherm van de Galaxy S8 zit. Druk op die plek harder op het scherm, en er wordt een soort digitale homeknop geactiveerd.

Verborgen menu

De Galaxy Note 8 wordt op 23 augustus gepresenteerd in New York. Pas dan zullen we weten of deze optie daadwerkelijk in de nieuwe phablet is ingebouwd. De drukgevoelige functies laten bij meer druk op het scherm een menu zien, dat bij gewoon gebruik van het scherm – met tikken en vegen – verborgen blijft. Er komen dan shortcuts naar verschillende functies te voorschijn.

S-Pen

Dit is dan de laatste feature die nog niet was uitgelekt over de Galaxy Note 8, waarvan verder alle specs al bekend zijn via diverse lekkages van informatie. Het 6,3-inch grote scherm, twee camera’s op de achterkant, de bekende S-Pen en een 3300 mAh batterij, zijn gegevens die al vaak zijn prijsgegeven. Alleen nog niet door Samsung zelf.

Samsung is er kennelijk op gebrand om met de Galaxy Note 8 de illustere voorganger Note 7 te doen vergeten. Zoals bekend vloog die phablet vaak in brand, wat in sommige gevallen gevaarlijke situaties veroorzaakte. Dit fiasco werd veroorzaakt door de batterij. Een probleem dat Samsung in het nieuwe toestel niet meer zal laten voorkomen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Paul Peter
    13 augustus, 2017 om 23:56

    Net als Apple? Apple heeft het gewoon gejat van Huawei die het al jaren eerder dan Apple had.
    Apple vind NIETS uit maar jat/leent alles. Ze wijzigen een paar bitjes en brengen het vervolgens als een revolutie op de markt daarbij de bedrijven waarvan ze de technologie of de concepten gejat hebben kapot procederen.

    Apple is geen tech bedrijf maar een criminele club. Onbegrijpelijk hoeveel mensen in dat apple sektarische gedrag mee gaan. Het lijkt wel een slechte religie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.