Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 8 officieel gepresenteerd – dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2017, 17:10 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag in New York de Galaxy Note 8 officieel gepresenteerd. De nieuwste generatie Note komt vanzelfsprekend met de bekende S-Pen stylus en lijkt verder veel op de eerder dit jaar gepresenteerde Galaxy S8+. Lees verder voor alle specificaties, features en prijzen.

Samsung Galaxy Note 8 officieel

Het is alweer even geleden dat we een nieuw lid van de Galaxy Note-familie in Nederland mochten verwelkomen maar binnenkort is het weer zover. Samsung heeft vandaag de Galaxy Note 8 officieel uit de doeken gedaan, en dit model komt ook naar Nederland en België.

De nieuwe Galaxy Note 8 is in alle opzichten een premium phablet. Het toestel is voorzien van een 6.3-inch Quad HD+-display met een resolutie van 2.960 bij 1.440 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 521 pixels per inch voor het amoled-scherm.

De smartphone is uitgerust met een Exynos 8895-processor met acht kernen (Quad 2.35G + Quad 1.9G), vergezeld door 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart tot maximaal 256GB uitgebreid kan worden. Daarbij beschikt de Note 8 over een 8 megapixel camera aan de voorzijde en een dualcamera aan de achterzijde. Deze camera is voorzien van een groothoek 12 megapixel lens (f/1.7) en een telelens van 12 megapixels (f/2.4). Beiden komen met Optical Image Stabilization. Een handige functie van de camera aan de achterzijde is de Dual Capture Mode. Hiermee kun je twee foto’s tegelijkertijd maken en die ook bewaren. Zo maak je tegelijkertijd een close-up shot met de telelens en een shot met de groothoeklens.

Verder beschikt de Galaxy Note 8 over een irisscanner en een vingerafdrukscanner, een 3.300mAh accu, 802.11 a/b/g/n/ac MIMO WiFi, bluetooth 5.0, een 3.5mm-poort voor een koptelefoon en een usb type-c-poort met ondersteuning voor snelladen. De smartphone heeft een IP 68-certificaat meegekregen en kan dus tegen wat stof en water. Volgens Samsung kun je met de S-Pen zelfs op een nat scherm schrijven.

Natuurlijk kan op de Galaxy Note 8 de S-Pen stylus niet ontbreken. Deze pen, die in de behuizing weggestopt kan worden, kan worden gebruikt voor het bedienen van het scherm, het maken van notities of het tekenen op het scherm. De S Pen heeft een fijnere top en verbeterde drukgevoeligheid.

Samsung heeft ook de software verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen. De nieuwste Android-versie, Android 8.0 Oreo, staat er nog niet op, maar wel de meest recente versie van Android 7.0 Nougat. Naast de bekende multi window-modus is er nu ook een App Pair-modus. Met deze nieuwe functie kun je tal van taken tegelijkertijd op het Edge panel (app-menu aan de zijkant) uitvoeren. Bekijk een video terwijl je appt met vrienden of bel in op een conference call met het nummer én de agenda voor je neus. Op het bekende Always On Display worden altijd notificaties getoond, zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen. De Note 8 voegt hier Off Screen Memo aan toe. Met deze functie maak je tot honderd pagina’s aantekeningen en bewerk je deze direct op het Always On Display. De Galaxy Note 8 bevat de Bixby spraakassistent, waarvan sinds deze week ook Bixby Voice actief is.

En natuurlijk even over die accu, waar bij de Galaxy Note 7 nogal veel over te doen was. Samsung belooft dat dit niet meer voor zal komen. Het bedrijf geeft aan dat de batterij van de Note 8 Samsungs 8-Point Battery Safety Check heeft ondergaan. Dit is volgens het bedrijf de strengste batterijtest in de industrie.

Video

In onderstaande video laat Samsung de belangrijkste features en functies van de nieuwe Galaxy Note 8 smartphone zien.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8 komt op 15 september naar Nederland en België voor een adviesprijs van 999 euro. De phablet komt in een gouden (Maple Gold) en een zwarte (Midnight Black) variant op de markt. Wie het toestel 15 september bestelt, krijgt een DeX gratis meegeleverd. Dat is het dock van Samsung waarmee de Galaxy Note 8 op een groot scherm, een toetsenbord en een muis kan worden aangesloten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.