Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) krijgt andere naam: Galaxy Tab A2 S’

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2017, 23:13 CategorieAndroid

Er gaan al een tijdlang geruchten rond over een nieuwe kleine tablet van Samsung, de Galaxy Tab  8.0 (2017). Die gaat volgens iemand met doorgaans veel kennis van zaken toch anders heten: Galaxy Tab A2 S.

8-inch tablet

Het gaat volgens de tipgever om hetzelfde apparaat dat al een tijdje in benchmarks en geruchten rondwaart, met het typenummer SM-T380 en SM-T385. Deze typenummers slaan op precies hetzelfde apparaat. Een 8-inch tablet die de Samsung Galaxy Tab 8.0 moet opvolgen.

Budgetmodel

Waarom Samsung voor een nieuwe naam zou kiezen, is onduidelijk. De A-serie staat voor het budgetsegment, de S-serie voor het topsegment. Nu worden beide aanduidingen in de naam van de nieuwe tablet gecombineerd, wat nogal verwarrend wordt voor consumenten.

Voor de niet veeleisende consument

De tablet zou worden voorzien van een Snapdragon 427-processor die wordt geklokt op 1.4Ghz. 2GB ram, 16GB opslaggeheugen en een 8-megapixelcamera voor geven aan dat het apparaat niet al te veel te bieden heeft voor veeleisende consumenten, maar ruimschoots voldoende voor mensen die de tablet willen gebruiken voor niet al te stevige games, websurfen en e-mailen. Aan de voorkant treffen we nog een 5-megapixel selfiecamera aan.

Bixby

De tablet wordt wel voorzien van de spraakassistent Bixby. Echter, die bestaat in twee smaken en je kunt deze nogal uitgeklede Bixby geen gesproken opdrachten geven. Wel kun je een soort informatiekaart te zien krijgen, net als Google Home biedt.

De Galaxy Tab A2 S komt volgens de laatste geruchten ook in een 4G-variant op de markt en wordt opgeladen en gesynchroniseerd met een usb type-c kabel.

  • Delen:
Samsung-Galaxy-Tab-S3-2
Samsung Galaxy Tab S3
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.