Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle specificaties Samsung Galaxy Note 8 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 9:58 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Note 8 wordt pas op 23 augustus officieel onthuld in New York City, maar de definitieve details lijken nu wel gelekt te zijn. Evan Blass, die de afgelopen jaren een zeer nauwkeurige staat van dienst heeft opgebouwd, heeft op Venture Beat de specificaties van het nieuwe vlaggenschipmodel gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8: groot scherm

Het voornaamste kenmerk van de Note-telefoons is het grote scherm. Precies zoals de afgelopen weken al uit de geruchten bleek, krijgt de smartphone volgens Blass een 6,3-inch SuperAMOLED display. Ondanks dat gigantische scherm, is de smartphone straks nauwelijks groter dan de Samsung Galaxy S8 Plus. In totaal meet ‘ie volgens Blass 162,5 mm bij 74,6 mm. Hij is slechts 8,5 mm dik.

Net als bij andere Note-toestellen, zijn ook bij de Galaxy Note 8 de hoeken wat vierkanter, schrijft de lekker. Ook de hoeken van het scherm zijn wat hoekiger dan bij de Galaxy S8, waar die juist afgerond zijn. De resolutie bedraagt volgens Blass 1.440 bij 2.960 pixels en de schermverhouding bedraag 18.5:9.

Andere specificaties Galaxy Note 8

Natuurlijk heeft Blass ook een heleboel andere kenmerken gelekt. Volgens hem draait het toestel wereldwijd op Samsungs eigen Exynos 8895 processor. Enkel in de Verenigde Staten heeft Samsung een Qualcomm Snapdragon 835 processor ingebouwd. Die processoren beschikken over 6 GB aan werkgeheugen en er is voor de gebruiker 64 GB aan intern opslaggeheugen. Mocht dat niet genoeg zijn, zit er een microSD-ingang.

Wat de camera’s betreft, meldt Blass dat er aan de achterkant een dubbele camera zit, beiden met twaalf megapixel-sensoren. De primaire camera beschikt over een groothoeklens en de secundaire over optische zoom. Beide lenzen zijn optisch gestabiliseerd, wat zou moeten zorgen voor mooie plaatjes, ook als je flink inzoomt. De voorkant van de smartphone is verder voorzien van een acht megapixel-camera.

Tot slot stelt Blass dat er nog een 3.300 mAh batterij ingebouwd zit, die opgeladen kan worden via de USB-C ingang of draadloos. Hoe het zit met Samsung-assistent Bixby is niet zeker: wellicht komt er een speciale knop, maar die kan ook weggelaten worden.

De Galaxy Note 8 is in het zwart, goud, grijs en blauw beschikbaar en kost bijna 1.000 euro. Volgens Blass ligt het toestel vanaf september in de winkel.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.