Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets met de beste batterij en tips om dit zo te houden

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2017, 12:07 CategorieGesponsord

Een belangrijk aspect van je tablet is de batterij. Dit onderdeel bepaalt of je ongestoord een avond film kunt kijken of dat je midden in de film naast het stopcontact moet gaan zitten om geen zwart scherm te krijgen. We zetten acht tablets met de langste batterijduur op een rij, inclusief tips om de batterij zo lang mogelijk goed te houden.

iPad Pro 10.5-inch

Deze tablet heeft naast een goede performance ook nog een goede batterij. De iPad Pro 10.5-inch houdt het maar liefst 14 uur vol tijdens constant verbruik in connectie met wifi.

iPad 9.7-inch

Met een batterijduur van bijna 13 uur komt deze tablet op de tweede plek. Het verschil met de eerste plek is weliswaar ruim een uur, maar met een aanschafwaarde die twee keer zo laag ligt heeft deze tablet een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Amazon Fire HD 8

De Amazon Fire HD 8 valt niet alleen op wat betreft batterijduur maar ook qua prijs. Voor een prijs van minder dan 80 dollar, omgerekend 69 euro, heeft de tablet een opvallend lange batterijduur van 11 uur en 20 minuten en komt hiermee op de derde plaats.

Lenovo Yoga Book

Deze opvallende verschijning met een touchscreen toetsenbord staat op de vierde plaats met een batterijduur van 9,5 uur.

Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 heeft de uitstraling van een smartphone maar de voordelen van een tablet. De tablet kan 8 uur en drie kwartier worden gebruikt voordat de batterij opnieuw opgeladen moet worden.

Huawei MediaPad M3

Vlak achter de Samsung komt de Huawei MediaPad M3 met een batterijduur van 8 uur en 40 minuten.

Asus ZenPad 8

Deze lichtgewicht tablet met een goede display kwaliteit staat op de zevende plaats met een levensduur van 8 uur en 20 minuten per oplaadbeurt.

Asus ZenPad 3S 10

Met een 9.7-inch formaat lijkt de Asus ZenPad 3S 10 qua design op de Galaxy Tab S2 en de iPad. Van deze hekkensluiter kan een batterijduur van iets langer dan 8 uur verwacht worden.

Levensduur van de batterij verlengen

Als we de tablets op het verbruik van energie vergelijken dan hoeven de acht bovenstaande het minst vaak opgeladen te worden. De batterijduur is echter van meer factoren afhankelijk dan de initiële levensduur. Op den duur vindt slijtage aan de batterij plaats, maar hoe snel dit gaat is afhankelijk van de gebruiker. Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat de batterij zijn levensduur zo lang mogelijk behoudt.

Tip 1. Gebruik niet de volledig batterij. Volgens de Battery University is het voor een batterij het best om deze tussen de 40 en 80 procent op te laden. Laadt de tablet op als de batterij minder dan 40 procent batterij heeft en ontkoppel de tablet van het stopcontact wanneer deze tot 80 procent is opgeladen.

Tip 2. Bij intensief gebruik wordt de batterij van de tablet warm. Zorg ervoor dat de tablet de mogelijkheid heeft om de warmte kwijt te raken. Door hem vast te houden of op een hard oppervlak neer te zetten voorkom je dat de tablet oververhit raakt en de batterij sneller slijt.

Voorkom sluipverbruik

Overbodig lang opladen zorgt niet alleen voor slijtage aan de batterij, tablets die lang in het stopcontact zitten zijn ook sluipverbruikers. Naast een kortere levensduur van de batterij merk je dit ook terug op je rekening voor stroom en gas . Door verstandig met de batterij van je laptop om te gaan en bovenstaande tips op te volgen voorkom je extra kosten.

Dit artikel is niet geschreven door onze redactie en dient puur ter promotie van een dienst of product.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Samsung-Galaxy-Tab-S3-2
Samsung Galaxy Tab S3
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.