Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Terugroepactie in VS voor Samsung Galaxy Note 4 vanwege oververhitte batterijen

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2017, 21:25 CategorieAndroid

Samsung heeft in Amerika een terugroepactie aangekondigd voor de Galaxy Note 4. De batterijen van dik tienduizend exemplaren van deze phablet kunnen in brand vliegen.

Geen echte Samsungbatterijen

De batterijen zijn niet geleverd door Samsung, maar door een andere leverancier. Het lijkt erop dat Nederlandse Galaxy Note 4-toestellen hier weinig mee te maken hebben.

Weinig overeenkomst met Note 7-fiasco

De combinatie van de termen ‘Galaxy Note’, ‘brand’ en ‘terugroepactie’ doen erg denken aan het fiasco met de Galaxy Note 7 van vorig jaar. Toch is dit een geheel andersoortig probleem. De batterijen in de Note 7 werden door Samsung zelf gemaakt. Ze vlogen in brand door een verkeerd telefoonontwerp. De – verwisselbare – batterij van de Note 4 is in sommige gevallen door een andere leverancier geleverd, en niet door Samsung zelf. Alleen voor die batterijen geldt dat er een probleem kan ontstaan.

‘Vervalste’ batterijen

De batterijen die nu worden teruggeroepen, zijn volgens Samsung ‘vervalst’. Eigenaren worden opgeroepen hun toestel uit te zetten en de batterijen op te sturen. Dan wordt een vervangend exemplaar kosteloos retour gestuurd.

Nog geen ongelukken

Tot dusver is er één Galaxy Note 4 oververhit geraakt door zo’n verkeerde batterij. Dat heeft geen gewonden of gevaarlijke situaties opgeleverd. Dat was wel zo bij tientallen ontploffende en spontaan ontbrandende exemplaren van de Galaxy Note 7 gebeurd. Dat werd zelfs zo erg dat diverse regeringen het toestel hebben verboden. Samsung haalde 2,5 miljoen exemplaren van de markt.

Refurbished

De batterijen zijn afkomstig van FedEx Supply Chain. Dit bedrijf verkoopt refurbished exemplaren van de Galaxy Note 4. Samsung is boos dat FedEx er geen originele Samsungbatterijen in heeft gestopt en benadrukt dat Samsung er helemaal niets mee te maken heeft; FedEx Supply Chain opereert onafhankelijk van Samsung. De batterijen waar het om draait, zijn vrij recent verspreid: tussen december 2016 en april 2017.

Nederlanders die in deze periode een Galaxy Note 4 in de VS hebben aangeschaft, kunnen op www.exchangemybattery.com meer informatie vinden over de omruilactie.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.