Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweedehands tablet kopen: op deze dingen moet je letten

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2017, 10:50 CategorieTablet Tips

Stel: je wil een tweedehands tablet kopen, waar moet je dan op letten? We zetten enkele punten om rekening mee te houden op een rij.

Tweedehands tablet kopen

Een nieuwe tablet kopen is niet altijd een optie, of je vindt het simpelweg overbodig om dat te doen. Op Marktplaats en andere tweedehands verkoopwebsites tref je allerlei mooie koopjes aan, maar wat zijn dat precies voor producten? Over het algemeen geldt er een stelregel voor tweedehands dingen kopen op het internet: als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Daarom zetten we in dit artikel een aantal handige tips op een rij waar je rekening mee kunt houden, wanneer je het internet afstruint voor dat koopje.

Vraag naar de garantie

De meeste tweedehands tablets die je koopt zullen waarschijnlijk al oud zijn, waardoor er geen garantie meer op zit. Maar het kan zomaar zijn dat er nog een paar maanden garantie over is, dus doe je er altijd goed aan daar even naar te vragen. Daarnaast kunnen sommige professionele verkopers op een verkoopsite nog één of andere garantieregeling aanbieden, waardoor je wellicht met iets meer rust zo’n tablet in huis haalt. Wetende dat het ding terug kan wanneer die niet goed blijkt te functioneren, is nog altijd een waardevolle gedachte.

Doe onderzoek naar de verkoper

Niet alle verkopers zijn te vertrouwen op het internet. Ik weet het, schokkend. Daarom is het altijd handig om even snel te googelen naar de verkoper (mits mogelijk) of bij zijn andere advertenties te kijken. Grotere verkoopsites staan vaak toe te checken wat andere mensen van de verkoper vinden. Staat er iets tussen wat je niet bevalt, dan doe je er goed aan verder te kijken. Je kunt vaak beter het zekere voor het onzekere nemen, zodat je niet de fout maakt en ergens je geld stort zonder daar ook maar één product voor terug te krijgen.

De originele verpakking

Sommige mensen hechten er waarde aan: de originele verpakking. In veel gevallen is het ook nog eens handig die erbij te vragen, zeker wanneer je zeker weet dat er nog garantie op de tweedehands tablet zit die je net gekocht hebt. Maar in veel gevallen biedt een doos om de tablet nog een extra beschermlaag tijdens het opsturen. Als je deze vraag straks toch gaat stellen, vraag dan ook meteen naar eventuele handleidingen, papieren waar de garantie op beschreven staat, meegeleverde accessoires en natuurlijk de oplader.

Let op het serienummer

We noemden het net al even: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Kom je een tablet tegen zonder serienummer, dan is de kans groot dat je met een neppe variant te maken hebt. Nee, niet alle producten dragen een serienummer, maar wanneer er zo’n nummer op staat dan ben je in elk geval meer zeker van je zaak. Zie je op de foto’s van een advertentie dat er wel een nummer op stond, maar dat dat is doorgehaald of weggehaald, klik de advertentie dan maar weg. Je hebt het meeste aan transparantie en eerlijkheid.

Houd de markt in de gaten

Wanneer er een nieuwe versie van een bestaande tablet op de markt komt, of gewoon een nieuwe versie van een populaire fabrikant, dan is de kans groot dat mensen hun oudere modellen, die wellicht nog maar een paar maanden uit zijn, weg willen doen. Brengt Samsung een nieuwe Galaxy Tab uit? Dan is de kans groot dat de vorige Galaxy Tab veel goedkoper wordt aangeboden. Zo loop je wellicht iedere keer wel een generatie achter, maar zo ben je ondertussen wel verzekerd van een consequente lijn aan upgrades en online veiligheid.

Stel al je vragen aan de verkoper

Het is niet slim om in één keer overstag te gaan en gehaast een tablet te kopen. Soms kan het zijn dat de verkoper iets achterhoudt en niet in de advertentie meldt (omdat ‘ie het niet gezien heeft, of om andere redenen). Stel daarom je vragen aan de verkoper. Zijn er problemen opgedoken? Hoe zit het met de accu en de usb-poort? Komen er nog software-updates aan? Reageert de tablet soms minder goed? Zijn er dode pixels? Je moet er vanuit kunnen gaan dat de verkoper niet liegt, en anders heb je dat later alsnog zwart op wit staan.

Tweedehands tablet kopen: tot slot

Een tweedehands tablet kopen heeft zo zijn voordelen. Het grootste voordeel is dat je vaak voor een fractie van de originele prijs een mooi product in huis kan halen. Zeker nu, nu tablets over het algemeen goedkoper worden en consumenten meer te bieden hebben dan ooit tevoren. Maar het loont altijd om waakzaam te blijven, zeker op het internet. Ga daarom alleen naar de verkoopwebsites die je vertrouwt, neem je tijd en doe onderzoek naar het product en de verkopen. En alleen wanneer je zeker bent van je zaak, het geld overmaken.

Meer tips

Wil je meer tips lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende Android-tablets en -smartphones, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen. Je doet er ook goed aan de tips door te nemen die we hebben opgeschreven voor wanneer je een nieuwe tablet wil kopen. En heb je zelf een oude tablet, check dan deze mogelijkheden.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
LG G6
Android Nougat (7.x)
Acer TravelMate Spin B1
Acer TravelMate Spin B1
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.