WhatsApp laat je nu ook kleurrijke statusupdates maken op Android en iOS

22 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-kleurrijke-status

WhatsApp heeft extra aanpassingsmogelijkheden geïntroduceerd voor de Status-functie van de populaire berichtendienst. Mensen die de statusupdates op Facebook gebruiken zullen de onlangs toegevoegde mogelijkheden ongetwijfeld gaan herkennen.

Meer doen met statusupdates in WhatsApp

Gebruikers van WhatsApp die dagelijks hun vrienden en familie nog steeds voorzien van een nieuwe Status (die tab in het midden, bovenaan het scherm — ja, die), krijgen voortaan extra mogelijkheden. Je kunt nog steeds foto’s en video’s achter elkaar plakken alsof je aan het Snapchatten bent, inclusief de bewerkingen in de vorm van krabbels, teksten en stickers, maar je kunt nu ook statusupdates plaatsen alsof je op Facebook zit. Voortaan is het namelijk ook mogelijk om status op basis van teksten te maken, zoals je hierboven kunt zien.

Die tekst kun je zelf natuurlijk aanpassen. Ook kun je een lettertype kiezen, kun je links toevoegen en heb je invloed op de gekozen achtergrondkleur. Het is geen essentiële feature, maar het is wellicht een handige manier om de aandacht van je vrienden te grijpen wanneer ze toch per ongeluk naar die tab vegen. Uiteraard bepaal jij wie de statusupdate te zien krijgt en wie uiteindelijk gekeken heeft naar die belangrijke boodschap. Gebruikers op Android en iOS kunnen de nieuwe statussen maken; op het web kun je ze alleen bekijken.

Reacties (0)