Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan één versie van Windows 10 voor smartphones, tablets en pc’s’

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2017, 10:09 CategorieWindows

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel aan een Windows 10-versie die werkt op smartphones, tablets en pc’s. Het zou moeten gaan om één universele versie, dus niet om verschillende varianten van hetzelfde besturingssysteem.

Eén versie van Windows 10 op komst – gerucht

Microsoft zou momenteel achter de schermen werken aan één versie van Windows 10, schrijft Windows Central. Dat baseert de redactie op het feit dat Microsoft die versie van Windows op zowel ARM- als x86-chips wil laten werken. Dat houdt mogelijk in dat het nieuwe Windows straks hetzelfde is op smartphones, tablets én pc’s, en dat Microsoft niet langer twee vertakkingen van de Windows-kern hoeft te onderhouden. Mocht dit verhaal kloppen, dan betekent dit officieel het einde voor het systeem dat we kennen als Windows 10 Mobile.

Ook zou dat betekenen dat we goed nieuws hebben voor de mensen die in de komende twee jaar een Windows-smartphone kopen, want die krijgen dan de nieuwste software. Mocht je nu al een Windows-smartphone hebben, dan is de kans heel groot dat je met verouderde software achterblijft. Deze smartphones worden namelijk niet meer geüpdatet. Wel zou Microsoft nog enkele nieuwere features kunnen introduceren via first-party apps, maar wanneer dat gebeurt en of dat gebeurt, is nu nog niet duidelijk. Microsoft heeft zelf nog niets aangekondigd.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.