Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 kan straks ook de ogen als input gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2017, 9:10 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat Windows 10 straks ook in staat is je ogen te volgen en die bewegingen als input te gebruiken. Dit moet ervoor zorgen dat mensen die geen muis of toetsenbord kunnen gebruiken, toch het systeem kunnen bedienen.

Windows 10 met ogen bedienen

Microsoft is van plan om native eye tracking in Windows 10 te bouwen. De functie is met name bedoeld voor de mensen die last hebben van ziektes en handicaps, die daardoor niet overweg kunnen met een touchscreen, toetsenbord of muis en derhalve toch elementen van de Windows-interface kunnen bedienen door dat dus met de ogen te doen. Zo kunnen mensen een tijdje staren naar een app om die te openen, tot het kijken naar de letters op een digitaal toetsenbord om die letter in te tikken. Dat schrijft Microsoft op haar website.

Hoewel de ondersteuning er straks wel standaard in zit, is het helaas niet zo dat de hardware het meteen ondersteunt. Gebruikers dienen hiervoor nog een externe camera aan te schaffen, zoals de Tobii Eye Tracker 4C. Microsoft heeft nauw samengewerkt met Tobii voor de ondersteuning. De nieuwe functie wordt nu getest in het Insider-programma voor Windows 10, waar mensen zich nu voor kunnen aanmelden. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de functie naar de stabiele versie van het OS wordt uitgerold.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.