Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Mix 2 maakt scherm nog groter door ook de laatste rand te verkleinen

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2017, 22:20 CategorieAndroid

Een plaatje van de opvolger van de verbazingwekkende Xiaomi Mi Mix is online verschenen. De Mi Mix, ter herinnering, is een enorme, erg platte phablet met maar één zichtbaar randje aan de onderkant; alle andere randen zijn weggewerkt en het hele toestel is zodoende één groot scherm. In de Mi Mix 2 moet dat scherm nóg groter worden.

Scherm, scherm, scherm

Het plaatje van een prototype laat een toestel zien waarbij er aan de voorkant van het toestel alleen maar scherm, scherm en nog eens scherm te zien is. Voor de rest niets. O nee, als je heel goed kijkt zie je onderaan nog een klein zwart balkje. Dat is noodzakelijk om de frontcamera in weg te werken. Het scherm zou in de Mi Mix 2 overigens een amoled-exemplaar worden.

Geen speaker

De speaker voor het beluisteren van telefoongesprekken is in alle bestaande smartphones weggewerkt onder een grille aan de bovenkant. Zo niet in de Mi Mix 2. Er is helemaal geen speaker. Er zou een piëzosensor onder het scherm zitten, die op elektronische wijze de pulsen doorgeeft via het scherm en de behuizing van het toestel. Zo kan het geluid naar het oor worden gebracht.

Nadeel van deze oplossing in de eerste Mi Mix was wel dat het hele scherm begint te trillen als een telefoongesprek plaatsvindt, en de geluidskwaliteit is niet alles. Dit zou in de Mi Mix 2 worden verbeterd.

Groter scherm of kleinere behuizing

De Mi Mix werd op de markt gebracht met een 6,4 inch scherm. De opvolger zou in principe een groter scherm kunnen hebben, of een kleinere behuizing en een scherm dat even groot is. Aan het plaatje is verder nog te zien dat de randen wat meer zijn afgerond dan bij zijn voorganger.

Wanneer de Mi Mix 2 door Xiaomi wordt gepresenteerd, blijft nog onduidelijk. Evenals de vraag die blijft hangen over de echtheid van het plaatje.  De Mi Mix is in november vorig jaar gepresenteerd en is sinds kort ook buiten China te koop, maar nog niet hier. Wel via diverse Chinese webwinkels.

Xiaomi grote vis

Xiaomi mag in ons land een redelijk onbekend merk zijn, in China is het een van de grootste fabrikanten van smartphones en tablets. Tabletsmagazine heeft niet lang geleden een Xiaomi-phablet getest. Deze review is hier terug te vinden.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.