Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yotaphone 3 is eerste phablet met twee schermen

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2017, 22:31 CategorieNieuws

De Yotaphone 3 wordt de eerste phablet met een scherm aan beide kanten van het toestel. Behalve een ‘gewoon’ amoled-scherm, is er aan de achterkant nog een zwartwit e-ink scherm waarop notificaties en widgets energiezuinig informatie laten zien.

Elektronische inkt

E-inkschermen verbruiken alleen enige stroom als het scherm wordt gewijzigd, dus als er iets anders op te zien is. Daarom zijn ze zo geschikt voor e-bookreaders, want de batterij kan op die apparaten wekenlang meegaan. De bladzijden van digitale boeken verbruiken alleen enige stroom als ze worden omgeslagen. Het tonen van een bladzijde kost verder geen stroom.

Widgets

Dat geldt ook voor andere informatie die via het e-ink scherm wordt getoond. Yotaphone maakt daar al jaren gebruik van. Door widgets met informatie, en langzaam binnendruppelende zaken als e-mails en het belangrijkste nieuws op het e-ink scherm aan de achterkant te tonen, hoeft de gebruiker het ‘gewone’  kleurenscherm aan de voorkant niet te activeren voor deze taken. Dat scheelt stroom, en zo gaat de accu van een Yotaphone langzamer leeg dan bij andere toestellen. Zaken waar snellere beeldverversing voor nodig is, zoals films, chatberichten en facebook- en twitter-updates, zijn meer op hun plaats aan de voorkant van het toestel.

Yotaphone 3 betreedt de phablet-categorie

De eerste Yotaphone had een scherm van 4,3 inch, de Yotaphone 2 groeide naar 5 inch. Op de Yotaphone 3, die deze week officieel is gepresenteerd door de Russische makers, prijkt aan de voorkant een 5,5-inch amoledscherm waarmee het toestel voor het eerst de phablet-categorie binnentreedt. Aan de achterkant zit het e-inkscherm dat iets kleiner is, 5,2 inch.

Yota OS 3 en Android 7.1.1

De telefoon is verder qua hardware een ietwat mager uitgeruste Androidtelefoon die loopt op versie 7.1.1 van dit besturingssysteem. De achterkant wordt aangestuurd door Yota OS 3.0, een besturingssysteem voor het e-inkscherm dat door Yotaphone zelf is gemaakt.

Snapdragon 625

Een Snapdragon 625-processor drijft hem aan, en dat is een midrange processor. De prijs is er dan ook naar: verwacht wordt dat het toestel volgende maand in diverse landen in de winkels verschijnt voor een prijs rond de 550 euro, en wellicht nog goedkoper.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.