Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube voegt berichtendienst toe aan mobiele applicaties

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2017, 9:47 CategorieApplicaties

YouTube heeft een exclusieve functie toegevoegd aan de mobiele applicaties van de populaire videostreamingdienst. Gebruikers kunnen namelijk met elkaar chatten en video’s met elkaar delen in een ingebouwde berichtendienst.

Chatten in de YouTube-app

Het is vanaf nu mogelijk om binnen de YouTube-app video’s te delen met vrienden en een privégesprek aan te gaan, dankzij de ingebouwde berichtendienst die nu wordt uitgerold. De berichtendienst werkt ongeveer hetzelfde als de berichtenapp die Google tegenwoordig standaard levert op een Android-smartphone of -tablet. Het grote voordeel van deze functie is dat je niet meer uit de app van de videostreamingdienst hoeft te gaan wanneer je een video deelt. Daarnaast kun je heel gemakkelijk video’s blijven delen in de privégesprekken.

De feature is in de deeloptie gebouwd binnen de YouTube-app. Wanneer je een video deelt met een contactpersoon op je apparaat, dan kun je meteen dat gesprek starten. Ook kun je nog steeds een directe link naar de video opvragen en zelfs nieuwe vrienden toevoegen om het over een video te hebben. De functie was eerst alleen beschikbaar in Canada, maar wordt nu dus uitgerold naar de rest van de wereld. Wellicht zul je het niet vaak gebruiken (delen via een andere dienst is ook gemakkelijk), maar toch lijkt het een handige en snelle functie te zijn.

  • YouTube
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.