Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola heeft patent aangevraagd op scherm dat zichzelf herstelt

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2017, 12:25 CategorieOnderzoek

 

Motorola, binnenkort Lenovo, is van plan in de toekomst smartphones te ontwikkelen met een beeldscherm dat zichzelf kan herstellen. Het bedrijf heeft vandaag het patent aangevraagd en hierin kunnen we duidelijk de werking van dit slimme scherm zien.

Zelf herstellend beeldscherm

Dit scherm zou uit zichzelf barsten laten verdwijnen. Hoe werkt dit? Door middel van warmtesensoren worden barsten in het scherm gedeeltelijk verwijderd. Dit proces kan plaatsvinden door middel van een speciaal laagje op het scherm. Dit materiaal staat bekend als ‘shape memory polymer‘, het is een sterk soort plastic, wat dus uit zichzelf kan ‘helen’. Door dit materiaal snel te laten opwarmen, worden krassen en barsten ongedaan gemaakt. Dit materiaal kan gebruikt worden op LCD- en LED-schermen. De verwarming van het materiaal gebeurd via de telefoon, maar zou theoretisch gezien ook werken met verwarming via het lichaam.

zelfherstellend beeldscherm

Eerst zien, dan geloven

Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar wij moeten het nog maar zien. Het polymer plastic voelt goedkoop aan, in tegenstelling tot de gladde schermen van glas en dit bevorderd de gebruiksvriendelijkheid nou niet bepaald. Deze technologie zou in de praktijk wel goed werken bij schermen van andere apparaten van ruwere aard, zoals bijvoorbeeld touchscreen apparaten voor kinderen.

 

 

 

 

  • Delen:
Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.