Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

800 miljoen mensen gebruiken fotodeeldienst Instagram maandelijks

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2017, 9:16 CategorieApplicaties

De fotodeeldienst Instagram heeft momenteel 800 miljoen maandelijkse gebruikers. 500 miljoen mensen gebruiken de applicatie dagelijks. Deze stijging is mogelijk te verklaren door de populariteit van het onderdeel Stories, dat iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd.

Instagram heeft er veel gebruikers bijgekregen

Instagram blijft maar groeien. Op dit moment heeft de fotodeeldienst Instagram 800 miljoen maandelijkse gebruikers en 500 miljoen dagelijkse gebruikers, schrijft CNBC. Wellicht heeft dit te maken met de populaire functie Stories, waar mensen dagelijks korte verhalen kunnen maken met gedeelde foto’s en video’s. De applicatie had vorig jaar nog 500 miljoen maandelijkse en 300 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat was voor de lancering van Stories. In dertien maanden tijd heeft de app dus een aantal mijlpalen bereikt.

Het onderdeel dagelijkse gebruikers is voor applicaties vaak moeilijker omhoog te krikken dan bijvoorbeeld de maandelijkse gebruikers. Want je start soms een app wel eens een paar keer per maand op zonder daar over na te denken, maar elke dag vergt toch wat meer passie. Een functie als Stories zorgt ervoor dat mensen wel dagelijks móeten komen, willen ze niets missen van hun vrienden en gevolgde mensen. Als onderdeel van Facebook is het wachten totdat ook Instagram de mijlpaal van één miljard dagelijkse gebruikers doorbreekt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.