Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel kondigt twee goedkope phablets aan: de A7 en de A7 XL

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2017, 23:23 CategorieAndroid

Alcatel heeft op IFA 2017 twee nieuwe phablets gepresenteerd. De Alcatel A7 heeft een 5,5-inch, en de Alcatel A7 XL een 6-inch scherm. Het beloven zeer betaalbare apparaten te worden: 230 en 280 euro.

Dikke batterij

Eerst de overeenkomsten tussen beide toestellen. Ze hebben allebei een batterij van 4000 mAh, wat opmerkelijk is; meestal heeft een grotere telefoon ook een grotere batterij maar dat is hier dus niet zo.

Verschillen

De Alcatel A7 heeft een enkelvoudige 16-megapixelcamera op de achterkant. De  Alcatel A7 XL heeft twee achtercamera’s met resoluties van 12 en 2 meepixel. Op die manier kun je na het maken van een foto kiezen hoe je de achtergrond vervaagt, alsof de foto met een dure spiegelreflexcamera is genomen. Dat kan achteraf, als de fotoalbum is genomen. De achtercamera’s worden vergezeld van twee led-flitsers.

De A7 heeft een plastic behuizing en in het zwarte plastic zijn gouden accenten verwerkt. De A7 XL ziet er wat luxueuzer uit, met een aluminium behuizing. De antennelijnen zijn echter nogal opvallend.

Dit is de Alcatel A7

De Alcatel A7 is een Android 7.0-telefoon met een schermresolutie van 1080 x 1920 pixels. De frontcamera biedt een resolutie van 8 megapixel. Een MediaTek-processor met acht kernen, geklokt op 1500 MHz, drijft de boel aan, en wordt daarbij geholpen door 3GB ram. Het opslaggeheugen omvat 32GB. De telefoon kan worden ontsloten met een vingerafdruksensor.

Dit is de Alcatel A7 XL

De schermresolutie van de A7 XL is 1080 x 1920 pixels. De frontcamera biedt een resolutie van 5 megapixel en hij loopt op een achtkernige MediaTek-processor die is geklokt op 1500 MHz. De CPU wordt geholpen door 3GB ram en er is 32GB opslaggeheugen, waarvan de gebruiker 9GB kan benutten. Een micro sd-kaart kan erin om dat geheugen te vergroten. Android 7.1 is het besturingssysteem van keuze, en het toestel biedt een vingerafdrukscanner.  Het glas van het scherm is gehard Dragontrail. Een usb type-c poort zorgt voor opladen en synchroniseren.

  • Delen:
Alcatel A7
Alcatel A7
Android Nougat (7.x)
alcatel a7 xl
Alcatel A7 XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.