Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-backups verdwijnen als je je toestel twee maanden uitzet

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2017, 8:56 CategorieAndroid

Wanneer een toestel voor twee maanden of langer niet gebruikt wordt, dan zal Google de Android backups uit de cloud verwijderen. Google adverteert nergens met dit gegeven, dus is het toch fijn om te weten dat dit uiteindelijk staat te gebeuren.

Google backups verdwijnen na twee maanden

Het is al sinds jaar en dag mogelijk data van je toestel – het gebruik, de apps, andere opgeslagen data – in de cloud van Google op te slaan, als een veilige backup voor wanneer er iets met je toestel gebeurt of wanneer je van toestel wisselt. Die Android backups staan in een map in Google Drive en zouden daar veilig moeten staan. Dat blijkt nu toch anders te liggen (via Reddit), aangezien Google die backups verwijdert wanneer je het toestel in kwestie voor twee maanden of langer niet gebruikt. En die data is dan in z’n geheel niet meer terug te halen.

Het is zelfs niet mogelijk bij Google aan te geven dat je die data wil opslaan in een betaalde versie van Google Drive, zodat je er zelf nog controle over zou hebben. Ook adverteert Google nergens over dit gegeven en krijgen alleen de Android backups die twee weken of ouder zijn een houdbaarheidsdatum mee in Drive. Mocht je op dat moment al je Android niet meer gebruiken, dan kun je het ook nergens terugzien — want die datum is alleen op je Android te zien. Wil je je data niet verliezen, zet dan elke maand op z’n minst je Android aan.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.