Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo haal je die constante notificatie weg na de installatie van Android Oreo

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2017, 9:41 CategorieAndroid

Wanneer je Android 8.0 Oreo installeert en je hebt apps op de achtergrond draaien, dan krijg je daar een constante notificatie van te zien. In dit artikel leggen we uit hoe je deze weghaalt — handig voor wanneer je bijvoorbeeld Twilight of andere achtergrondapps gebruikt.

Weg met die constante notificatie in Android Oreo

Wanneer je nu al Android 8.0 Oreo op je Android hebt geïnstalleerd, dan is je ongetwijfeld opgevallen dat je een constante notificatie op je vergrendelde scherm hebt staan wanneer er een app op de achtergrond werkt (zoals bijvoorbeeld Twilight, Spotify of LastPass). Die notificatie is handig, vooral wanneer je niet zou weten dat dit dus gebeurt. Maar wanneer je bewust gekozen hebt voor die applicatie, dan weet je dat die op de achtergrond werkt, omdat je wílt dat ‘ie op de achtergrond draait. Een irritante eigenschap van Android Oreo.

Gelukkig kun je dat oplossen door een gratis applicatie te downloaden uit Google Play. Deze app heet simpelweg Hide “running in the background” Notification en doet precies wat die belooft. Het enige dat je hoeft te doen is de app te installeren, te openen en hem toegang te geven tot je notificaties. Mocht de notificatie dan niet direct verdwijnen, dan kun je je toestel even opnieuw opstarten. Daarna zul je die vervelende notificatie niet meer in beeld zien staan. Dit werkt alleen nog wanneer je toestel staat ingesteld in het Engels.

  • 1
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.