Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iPhone X: innovatie of oude wijn in nieuwe zakken?

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2017, 10:30 CategorieGesponsord

Apple heeft de iPhone X gelanceerd en roept dat het toestel barst van de innovatie. Deels waar, maar deels kenden we de functies van de iPhone X al lang. Maar welke ‘innovaties’ van Apple zijn nou écht nieuw?

Face ID

Duidelijk een echte innovatie is Face ID: gezichtsherkenning om je smartphone te ontgrendelen. Dat bestond al, maar de toepassing van Apple is helemaal vernieuwd en een stuk beter. Face ID maakt gebruik van geavanceerde hardware die een veel betere scan van je gezicht kan maken. Zo is de gezichtsherkenning nu wel een betrouwbare methode om je toestel te beveiligen. De keerzijde van het verhaal is dat de Touch ID-vingerafdrukscanner verdwenen is.

Animoji

Nog een echte vernieuwing die gebruik maakt van de Face ID-hardware: animoji. Emoji die je kunt animeren op basis van de bewegingen van jouw gezicht. Je kunt je afvragen hoe zinvol dat is. Maar in een tijd waarin Snapchat-filters en emoji je om de oren vliegen is het niet moeilijk je voor te stellen dat ook animoji razend populair worden.

Geavanceerde camera

De dubbele camera is niet nieuw, maar de manier waarop Apple hem in de iPhone X toegepast heeft wel. Behalve een zoomlens voegt Apple ook een uitgebreide portretmodus toe. Daarmee kun je niet alleen de achtergrond vervagen, maar ook de belichting aanpassen en zelfs de achtergrond helemaal zwart maken. Dat levert mooie portretten op; ook via de selfiecamera. Die TrueDepth-selfiecamera is ook een primeur voor Apple.

Dit kenden we al

Toch is lang niet elke ‘innovatie’ van de iPhone X, of dat van de iPhone 8, echt nieuw. Bijvoorbeeld het randloze display. Sharp had dat al in 2014 en anno 2017 struikel je bijna over smartphones met kleine schermranden. Of AirCharge: draadloos laden. Ook dat wordt al jaren toegepast in de topsmartphones van andere merken.

Dit artikel is niet geschreven door onze redactie en dient puur ter promotie van een dienst of product.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.