Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Music op Android geüpdatet met profielen en meer

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2017, 9:38 CategorieApplicaties

Android-gebruikers van de muziekstreamingdienst Apple Music kunnen rekenen op nieuwe functies, dankzij een gloednieuwe update voor de app. Zo krijgen gebruikers toegang tot nieuwe gebruikersprofielen, die openbaar kunnen laten zien waar je naar luistert.

Apple Music op Android

Apple voorziet de Android-applicatie van Apple Music deze week van een gloednieuwe update, met enkele functies die Apple ook naar iOS 11 heeft gebracht. Zo hebben gebruikers nu toegang tot sociale profielen op zowel Android, iOS als het web. Die profielen kunnen laten zien naar welke muziek en artiesten je aan het luisteren bent, net zoals dat bijvoorbeeld kan met de profielen die muziekstreamingdienst Spotify al een tijdje heeft. Zo hoef je dus niet alles meer handmatig te delen, omdat je vrienden nu ook naar je profiel kunt doorsturen.

Verder is Apple Music ook geoptimaliseerd voor Android. Zo ondersteunt de populaire muziekstreamingdienst nu ook het stemcommando ‘OK Google’, waarmee je de opdracht kunt geven om een bepaald nummer af te spelen. Uiteraard kun je ook meteen om een artiest vragen of direct naar de radiodienst Beats 1 gaan. Ook is er een nieuwe widget aanwezig, die laat zien welke muziek er recentelijk afgespeeld is. Apple is tevens aan het experimenteren met snelkoppelingen: zo kun je direct naar Beats 1 gaan via zo’n snelkoppeling.

  • Apple Music
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.