Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple onthult AirPower-accessoire voor draadloos opladen

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2017, 22:41 CategorieAccessoires

Apple kondigde vandaag de iPhone X en iPhone 8 aan, die beiden voorzien zijn van Qi-technologie voor draadloos opladen. Het bedrijf kondigde daarbij tevens de nieuwe AirPower aan.

Opladen met AirPower

De AirPower is een accessoire waarmee je de iPhone X en iPhone 8 draadloos kunt opladen. Hij heeft een ovalen vorm met daarin een “oplaad-mat”. De AirPower is in staat om de batterij van beide telefoons inductief weer op te laden. Hij werkt eveneens met modellen uit de Apple Watch 3 serie en een nieuw AirPod-oplaadhoesje, dat tijdens de presentatie van Apple even vluchtig werd aangehaald. Het nieuwe AirPod-hoesje lijkt sterk op het huidige model, maar deze keer zitten er een aantal nieuwe indicatielichtjes aan de buitenkant. En hij is nu voorzien van de mogelijkheid om draadloos op te laden.

De iPhone X en iPhone 8 kunnen dus worden opgeladen met de AirPower, maar er zijn nog meer accessoires in de maak die overweg kunnen met Qi-technologie. Apple gaat samenwerken met bedrijven als Mophie en Belkin, om meer hulpmiddelen voor iPhone’s te ontwikkelen. Maar alle Qi-opladers zouden moeten werken, zo werd tijdens de presentatie duidelijk gemaakt door middel van een video waarin ze in cafés en op andere locaties gedemonstreerd werden.

Volgens Apple maakt de AirPower gebruik van een gloednieuwe technologie waarmee meerdere apparaten tegelijk opgeladen kunnen worden. Daardoor duurt het nog even voordat hij in de winkels komt te liggen. Hij wordt in de loop van 2018 verwacht, maar een prijs is nog niet bekend gemaakt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS