Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bedrijven kunnen straks zinvolle meldingen versturen via WhatsApp

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2017, 15:04 CategorieApplicaties

Een tijd geleden liet WhatsApp weten dat het bedrijven meer mogelijkheden wilde bieden binnen zijn app. Dat was geen grapje, blijkt vandaag wel. De app, die in handen van Facebook verkeert, doet op dit moment proeven met tooltjes waarmee bedrijven notificaties kunnen versturen via chats.

WhatsApp en bedrijven

Bedrijven zouden bijvoorbeeld een berichtje kunnen versturen naar klanten, als bijvoorbeeld een vlucht vertraagd is. Maar het zou ook mogelijk moeten zijn om een appje te sturen als de pakketbezorger in de buurt is. Dat soort meldingen worden dan verzonden via een geverifieerd account, zodat gebruikers weten dat ze de berichten kunnen vertrouwen.

Dat wordt niet voor iedereen gratis. Enerzijds werkt WhatsApp aan een gratis versie voor kleine ondernemingen, en een zakelijke oplossing voor grootschalige bedrijven. Kortom: een buurtwinkel hoeft vermoedelijk niet te betalen, maar de vluchtmaatschappij of pakketbezorger wel.

Groot bereik voor bedrijven

In de blog waarin de zakelijke diensten aangekondigd worden, laat WhatsApp weten dat het hiermee wil komen om de vele bedrijven tegemoet te komen die contacten onderhouden met honderden klanten. Al die klanten willen natuurlijk zeker weten of het bedrijf waar ze contact mee hebben wel echt is.

Dat laatste zal bevestigd worden door het bedrijf. Vermoedelijk komt er naast de naam van een bedrijf waarvan bevestigd is dat het echt is, een vinkje te staan. Zinvol is de toevoeging hoe dan ook: er zijn wereldwijd meer dan 1 miljard dagelijkse gebruikers van de app.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.