Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Bose-koptelefoon met Google Assistant aan boord is nu een feit

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2017, 15:21 CategorieAccessoires

Google en Bose hebben donderdag de QC 35 II aangekondigd. Dit is een koptelefoon met Google Assistant aan boord. Op de accessoire zit een grote knop waarmee gebruikers de persoonlijke assistent direct kunnen gebruiken.

Dit is de Google-koptelefoon met Google Assistant aan boord

In de afgelopen weken kwamen er geruchten binnen over een koptelefoon van Google waar de Google Assistant aan boord zou zitten. Niet lang daarna werd bekend dat die accessoire gemaakt zou worden door Bose en nu is de kogel door de kerk: de hoofdtelefoon bestaat, wordt gemaakt door die fabrikant en heeft inderdaad een knop aan boord voor de Assistant. De accessoire wordt de QC35 II genoemd en wordt middels bluetooth aan een Android-smartphone of iPhone gekoppeld. Dat werkt dus gewoon zoals je zou verwachten.

De Google Assistant instellen werkt even anders. Daar heb je minstens een Android-telefoon met Android 6.0 Marshmallow voor nodig (het is niet bekend welke iOS-versie je nodig hebt, maar we verwachten op z’n minst iOS 10). Na de installatie kun je op de knop rechts drukken om de assistent te activeren, die vervolgens allerlei dingen kan: berichten voorlezen, muziek afspelen en natuurlijk mensen bellen. Wellicht kun je niet alles doen wat je tot nu toe gewend bent, maar uiteindelijk zal dat gegeven wel gaan meevallen.

Prijs en beschikbaarheid

Aanvankelijk komt de Bose QC35 II niet naar Nederland toe. In Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zal de koptelefoon 349,95 dollar gaan kosten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.