Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebooks kunnen Android-apps op tweede scherm draaien

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2017, 14:30 CategorieAndroid

Veel chromebooks zijn al een tijdje in staat om Android-apps te draaien, maar dat kon tot dusver alleen op het scherm dat bij het apparaat hoorde. Nu werkt Google aan een manier om zo’n app ook op een tweede met de chromebook verbonden monitor te kunnen afspelen.

Chrome OS

Op die manier kan aan een chromebook een externe monitor worden gehangen, waar zo’n Android-app dan op kan worden getoond. In een nieuwe versie van Chrome OS, het besturingssysteem van de chromebook, hebben oplettende mensen an Chrome Unboxed wijzigingen gevonden die deze vernieuwing naar de chromebooks brengen.

Grotere monitor

Apps kunnen straks ook van het ene naar het andere scherm worden gesleept. Dat kan tot dusver nog niet; Android-apps zijn nu nog beperkt tot één hoofdscherm. Wat nadelig is als meer mensen gelijktijdig naar zo’n app willen kijken. Dan kan het niet op een grotere monitor worden getoond.

Nougat

Momenteel is deze nieuwe mogelijkheid al te gebruiken op chromebooks die op Nougat lopen, dus de wijziging is al ‘live’. Echter, dat hoeft nog niet voor alle chromebooks het geval te zijn. Waarschijnlijk is de update al stilletjes ergens in de afgelopen weken uitgerold door Google. Waarom de zoekgigant er geen ruchtbaarheid aan heeft gegeven, is onduidelijk.

  • Delen:
Acer Switch 3 (SW312)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.