Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe foto onthult definitief design Huawei Mate 10

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2017, 12:39 CategorieAndroid

De Huawei Mate 10, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant, wordt op 16 oktober officieel gepresenteerd. Maar het design is nu echt helemaal uitgelekt, dankzij lekker Evan Blass. De Mate 10 wordt (letterlijk en figuurlijk) de volgende grote smartphone van het bedrijf en krijgt – geheel in lijn met de trend – smalle schermranden.

Huawei Mate 10

Het design dat Blass op zijn Twitter-account zette, laat zien dat de nieuwe smartphone een relatief kleine behuizing en een redelijk groot scherm krijgt. Naar verluidt gaat het om een 5,9-inch display, dat een schermverhouding van 18:9 krijgt. Aan de afbeelding te zien, lijkt het scherm ook een lichte bolling te hebben, maar dat kan aan de foto liggen. Hieronder een grotere versie van de foto.

De Huawei Mate 10 zou een gloednieuwe Kirin 970-processor krijgen en draaien op Android 8.0 Oreo. Daarmee wordt het vlaggenschip de eerste telefoon van Huawei die op de nieuwste Android-versie draait. Ook schijnt het apparaat zes gigabyte aan werkgeheugen en 64 gigabyte aan opslaggeheugen te hebben. Afgezien van die software, zou de nieuwe telefoon een dubbele camera hebben, een 3.5mm-ingang en ook een USB-C ingang.

Meerdere varianten

Volgens de site GSM Arena komen er overigens drie varianten van de telefoon uit. Het gaat om de standaard Mate 10, om een Pro-versie (met de smalle schermranden, dus vermoedelijk bovenstaande telefoon) en een goedkopere Lite-versie.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.