Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste details over werking holografisch scherm Red

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2017, 12:28 CategorieHardware

Het bedrijf Red Digital Cinema heeft voor het eerst details bekend gemaakt over zijn holografisch scherm. In samenwerking met Leia Inc. brengt het volgend jaar de eerste holografische smartphone, de Hydrogen One, op de markt. Nu zijn er details bekend gemaakt over dat scherm.

Het holografisch scherm

Een paar maanden geleden kwam Red voor het eerst met de aankondiging van een eerste smartphone met holografisch scherm. Details kwamen er toen niet, bijvoorbeeld wat de technologie precies inhoudt. Dat terwijl de Hydrogen One maar liefst 1.195 dollar kost, dus je betaalt wel heel veel voor iets waar geen details over bekend zijn.

Nu zijn er dus de eerste antwoorden. Het holografisch scherm is in samenwerking met Leia gemaakt, een startup die zichzelf “de leidende aanbieder van holografische schermoplossingen voor smartphones” noemt. Het bedrijf werd in 2014 opgericht en was volgens The Verge onderdeel van de onderzoekslaboratoria van HP.

Het idee is dat het scherm 3D-objecten weergeeft, die van verschillende kanten ook echt als drie dimensionaal weergenomen kunnen worden. Zo zou in theorie in een kaartenapp als Google Maps een echte 3D-kaart te zien kunnen zijn. Daarnaast zou je volgens Leia interactie kunnen hebben met de 3D-objecten.

Hoe werkt het?

Hoe het precies werkt is niet helemaal bekend. Volgens Leia gaat het om diffractie, waarbij lichtstralen op een bepaalde manier verbogen worden. Daarvoor integreert het een laag nanostructuren op een conventioneel lcd-scherm. Leia zegt zelf dat de functie van dat lcd-scherm niet significant verandert ondanks de laag die er bovenop gelegd wordt.

Demonstratie van de Hydrogen One zijn er ook al. Die laten zien dat het scherm op dit moment iets van een gimmick weg heeft. Om daar verandering in te brengen, zal RED met een heleboel leuke functies te komen.

Daartoe heeft het bedrijf vandaag het Hydrogen programma gelanceerd, waarbij het samenwerkt met diverse bedrijven om de technologie te implementeren. “Het Hydrogen programma zal prachtige holografische content en 3D-geluid voor films, interactieve games, sociale boodschappen en mixed reality’ maken.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.