Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fall Creators Update maakt privacy-instellingen overzichtelijker

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2017, 9:10 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat de Fall Creators Update voor Windows 10 de privacy-instellingen overzichtelijker gaat maken. Apps gaan straks, net als op Android en iOS, toestemming vragen voor het gebruik van specifieke functies.

Fall Creators Update en je privacy

In de afgelopen maanden heeft Microsoft flinke stappen gezet op het gebied van privacybeheer binnen Windows 10. Zo kun je op een simpele manier (bij het instellen, maar ook later) aangeven welke data Microsoft en andere apps over je mogen verzamelen en kun je ook inzien wat ze over je weten. In de Fall Creators Update, die in oktober verschijnt, wil Microsoft het instellen van je privacy nog overzichtelijker maken door, net als op Android en iOS, per onderdeel binnen een app te vragen of ze er toestemming tot mogen krijgen.

Tijdens het installeren van je apparaat krijg je straks ook het volledige privacystatement van Microsoft te zien. Weinig mensen zullen het lezen, maar onder het kopje ‘meer lezen’ tref je ook meer informatie aan, per onderdeel. Straks gaan apps ook je aan vragen of ze toegang mogen krijgen tot bijvoorbeeld de camera, microfoon, contacten, je kalender en nog veel meer. Deze vragen verschijnen overigens alleen wanneer je de nieuwe Windows 10-update in oktober installeert. De update wordt vanaf 17 oktober aanstaande verwacht.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.