Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy S8 en Galaxy Note 8 krijgen ondersteuning voor HDR op YouTube

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2017, 16:15 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat eigenaars van een Galaxy S8 of Galaxy Note 8 nu YouTube-video’s in HDR kunnen bekijken. Uiteraard geldt dit ook voor de grotere versie van de Samsung Galaxy S8, namelijk de Samsung Galaxy S8+.

YouTube-video’s in HDR op Galaxy S8 en Note 8

De Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Samsung Galaxy Note 8 zijn de eerste smartphones op de markt die YouTube-video’s in high dynamic range (HDR) kunnen bekijken. Je vindt de optie tussen de andere beeldfuncties wanneer je bijvoorbeeld van streamkwaliteit wil wisselen. Video’s bekijken in HDR kan wanneer je overschakelt op de hd-resolutie (video’s vanaf 720p) en zestig frames per seconde (60fps). De benodigde software wordt sinds gisteren uitgerold, als we de berichtgeving op Reddit mogen geloven.

Het is sinds november van vorig jaar mogelijk video’s te bekijken in de kleurenstandaard op de videostreamingdienst YouTube. Onder andere televisies hebben al toegang tot de technologie. Dat is niet vreemd, aangezien de techniek daar groot geworden is. Er zijn nog meer smartphones op de markt die HDR ondersteunen, zoals de LG G6 en de Sony Xperia XZ Premium, maar voor deze smartphones geldt dat de HDR-ondersteuning nog niet live is. We kunnen ons voorstellen dat binnenkort meer toestellen de video’s gaan afspelen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.