Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gezichtsherkenning Samsung Galaxy Note 8 eenvoudig voor de gek te houden

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2017, 14:32 CategorieAndroid

Gezichtsherkenning wordt gezien als de volgende ontgrendelingstechniek voor smartphones en andere apparaten. Maar om echt een veilig te zijn, moet dat natuurlijk niet eenvoudig omzeild kunnen worden. Bij de Samsung Galaxy S8 bleek al dat de technologie makkelijk voor de gek te houden was, en nu blijkt dat ook voor de nieuwe Galaxy Note 8 te geleden.

Omzeilen gezichtsherkenning

Ontwikkelaar Mel Tajon maakte een selfie, gemaakt met zijn eigen Galaxy Note-apparaat. Daarna gebruikte hij die foto om de gezichtsherkenning voor de gek te houden. Dat bleek niet heel ingewikkeld: hij hoefde echt alleen een foto voor de camera te houden, waarop de Galaxy Note 8 zijn gezicht herkende en het toestel ontgrendelde.

Tajon denkt dat er een aantal redenen mogelijk zijn, waarom hij de gezichtsherkenning zo eenvoudig kon omzeilen. Enerzijds denkt hij dat de demo van Samsung wellicht gewoon heel slecht is. Dat zou kunnen, maar je kan je afvragen waarom het bedrijf dat dan doet. Een goede reden is er niet: het bedrijf wil natuurlijk juist dat de technologie goed aanslaat. Een andere mogelijkheid, is dat de technologie simpelweg niet goed werkt en dat Samsung hem toch maar ingebouwd heeft omdat een concurrent als Apple daar ook aan werkt.

Hieronder kan je de demo bekijken waarin Mel Tajon demonstreert hoe eenvoudig het is om de techniek te omzeilen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Marc
    05 september, 2017 om 20:47

    Ik vraag me af hoeveel mensen met een selfie van mij in hun broekzak rondlopen zodat ze mijn telefoon kunnen stelen mochten ze me ergens in Nederland tegenkomen.

    Wat een ongelooflijke onzin om hierover te vallen. Het is gewoon een snelle manier om je telefoon te kunnen unlocken zodat je collega’s of familie niet zomaar je teloon kan gebruiken. Wil je echt veilig met de Galaxy’s gebruik je de fingerprint sensor of de iris scanner. Maar ja ook elke fingerprint scanner is redelijk gemakkelijk te omzeilen blijkens een aantal tests met een iphone.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.